Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til boligen? Shop Amok her
Søg varer og brands
Hovedretter

Den perfekte opskrift til dine reste-grøntsager

Har du også grøntsager til overs fra gårsdagens middag? Gratinér dem og mindsk unødvendigt madspild.

Skrevet af Imerco · 2 juni 2021

importedContent

Tiloversblevne grøntsager og rester såsom kogte kartofler og porrer, dampede asparges, bønner, blomkål og broccoli kan forvandles til det dejligste, grønne og gratinerede stop spild af mad-fad.

Se alt madopbevaring

Det skal du bruge

  • Grøntsager fra dagen før
  • 2 dl mælk
  • 1,5 dl fløde
  • 2 store æg
  • 100 gram revet parmesan
  • Salt og peber
  • 2-3 skiver daggammelt hvedebrød (eller andet franskbrød)
  • Evt. friske krydderurter og citron til topping

Sådan gør du

  • Rør mælk, fløde, æg, parmesan og salt og peber sammen i en skål.
  • Fordel kogte grøntsager i et smurt fad.
  • Hæld blandingen over grøntsagerne.
  • Bræk 2-3 skiver tørt hvedebrød i mindre stykker, og vend dem med lidt olivenolie og salt i en skål.
  • Fordel brødet over gratinen og bag den ved 180 grader i ca. 40-45 minutter.

Top evt. gratinfadet med en frisk urtesalat af fx bredbladet persille og ramsløg vendt med et par dråber citronsaft, fintrevet citronskal, salt og olivenolie.

Se alle ovnfaste fade