- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Hovedretter
- opskrift restemad

Den perfekte opskrift til dine reste-grøntsager
Har du også grøntsager til overs fra gårsdagens middag? Gratinér dem og mindsk unødvendigt madspild.
Skrevet af Imerco · 2 juni 2021Tiloversblevne grøntsager og rester såsom kogte kartofler og porrer, dampede asparges, bønner, blomkål og broccoli kan forvandles til det dejligste, grønne og gratinerede stop spild af mad-fad.
Det skal du bruge
- Grøntsager fra dagen før
- 2 dl mælk
- 1,5 dl fløde
- 2 store æg
- 100 gram revet parmesan
- Salt og peber
- 2-3 skiver daggammelt hvedebrød (eller andet franskbrød)
- Evt. friske krydderurter og citron til topping
Sådan gør du
Rør først mælk, fløde, æg, parmesan og salt og peber sammen i en skål. Herefter fordeles de kogte grøntsager i et smurt fad og æggeblandingen hældes over grøntsagerne.
Brødet brækkes i mindre stykker, og vendes med lidt olivenolie og salt i en skål. Fordel brødet over gratinen og bag den ved 180 grader i ca. 40-45 minutter.
Tip
Top evt. gratinfadet med en frisk urtesalat af fx bredbladet persille og ramsløg vendt med et par dråber citronsaft, fintrevet citronskal, salt og olivenolie.