NYT JULEKATALOG UDE NU! Find masser af inspiration til julens bedste gaver.
NYT JULEKATALOG UDE NU! Find masser af inspiration til julens bedste gaver.

Har du også grøntsager til overs fra gårsdagens middag? Gratinér dem og mindsk unødvendigt madspild.
Skrevet af Imerco · 2 juni 2021Tiloversblevne grøntsager og rester såsom kogte kartofler og porrer, dampede asparges, bønner, blomkål og broccoli kan forvandles til det dejligste, grønne og gratinerede stop spild af mad-fad.
Rør først mælk, fløde, æg, parmesan og salt og peber sammen i en skål. Herefter fordeles de kogte grøntsager i et smurt fad og æggeblandingen hældes over grøntsagerne.
Brødet brækkes i mindre stykker, og vendes med lidt olivenolie og salt i en skål. Fordel brødet over gratinen og bag den ved 180 grader i ca. 40-45 minutter.
Top evt. gratinfadet med en frisk urtesalat af fx bredbladet persille og ramsløg vendt med et par dråber citronsaft, fintrevet citronskal, salt og olivenolie.