Stop Madspild Topfoto

Den perfekte opskrift til dine reste-grøntsager

Har du også grøntsager til overs fra gårsdagens middag? Gratinér dem og mindsk unødvendigt madspild.

Skrevet af Imerco · 2 juni 2021

Tiloversblevne grøntsager og rester såsom kogte kartofler og porrer, dampede asparges, bønner, blomkål og broccoli kan forvandles til det dejligste, grønne og gratinerede stop spild af mad-fad.

Se alt madopbevaring.

Det skal du bruge

  • Grøntsager fra dagen før
  • 2 dl mælk
  • 1,5 dl fløde
  • 2 store æg
  • 100 gram revet parmesan
  • Salt og peber
  • 2-3 skiver daggammelt hvedebrød (eller andet franskbrød)
  • Evt. friske krydderurter og citron til topping

Sådan gør du

Rør først mælk, fløde, æg, parmesan og salt og peber sammen i en skål. Herefter fordeles de kogte grøntsager i et smurt fad og æggeblandingen hældes over grøntsagerne.

Brødet brækkes i mindre stykker, og vendes med lidt olivenolie og salt i en skål. Fordel brødet over gratinen og bag den ved 180 grader i ca. 40-45 minutter.

Se alle ovnfaste fade.

Tip

Top evt. gratinfadet med en frisk urtesalat af fx bredbladet persille og ramsløg vendt med et par dråber citronsaft, fintrevet citronskal, salt og olivenolie.

Grøntsagsgratin med rester