tips til hjemmelavet pasta

Timm Vladimirs 9 bedste pastatips

Ingen pasta uden gode råd fra pasta-eksperten Timm Vladimir – her får du hans bedste tips.

Skrevet af Imerco · 8 september 2025

Pasta er nemmere at lave end man skulle tro. Kast dig ud i det, og få en god start ved at følge disse gode råd fra Timm Vladimir.

Se alt fra Timm Vladimir Kitchen.

  • Spænd din pastamaskine fast til køkkenbordpladen med et viskestykke under. Så undgår du mærker og andre skader.

  • Kør din pasta igennem flere gange på de tykkeste niveauer på pastamaskinen. Det får du en god, kogefast pasta af.

  • Bland ingredienserne i en foodprocessor og blend indtil dejen er smuldret, men har sat sig lidt langs kanten. Så er kosistensen perfekt til æltning i hånden.

  • Brug den mel du har. Dog anbefales Tipo 00-mel, da det er den absolut fineste og dermed bedste mel til pastadej.

  • Husk at hænge din pasta til tørre inden kogning. Så undgår du at den bliver for blød pga. fugten.

  • Lad dejen hvile 30-60 minutter efter æltning, så får gluten-fibrene lov til at slappe af, så din pastadej bliver mere smidig.

  • Regn med 100 gram mel og 1 æg pr. person. Så kan du nemt gange op til det antal personer du ønsker.

  • Pastadej kan sagtens laves et par dage i forvejen. Sørg blot for at den er på køl indtil den bruges, og at den får lov at opnår stuetemperature igen inden brug.

  • Ravioli kan nemt fryses, så længe det gøres inden de kogning. Lav dem klar til kogning, men frys dem inden kogning. Pak dem fladt og i ét lag, så de ikke klistrer sammen. De kan koges direkte fra frost, så undlad at tø dem op på forhånd.

Rigtig god fornøjelse med din hjemmelavede pasta!

Psst...

Få Timm Vladimirs grundopskrift på pastadej lige her:

Sådan laver du pasta.

Timms pastatips