Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til boligen? Shop Amok her
Søg varer og brands
Køkkentips

Sådan skærer du et uhyggeligt græskar til Halloween

Halloween er lige rundt om hjørnet, og det betyder familie(u)hygge. Lav et uhyggelig græskar sammen med børnene og giv dine gæster en skræmmende velkomst.

Skrevet af Imerco · 9 oktober 2017

importedContent

Den 31. oktober er det spøgelser, hekse og andre uhyggelige skabninger, som hærger gaderne. Her er det nemlig Halloween.

Den amerikanske tradition markerer overgangen fra lys til mørke, og vi har i Danmark for alvor taget traditionen til os med udklædninger, ’slik eller ballade’ og lysende græskar-hoveder.

Vi guider her til, hvordan du laver et rigtig uhyggeligt græskar. Og for at gøre det lidt nemmere, har vi lavet forskellige græskar-skabeloner, som du kan printe ud og bruge, når du skal lave dit eget græskar.

Hent skabelonerne her

Vælg det rigtige græskar til Halloween

Når du skal købe et græskar, er det en god ide, at du vælger den rigtige form. Du kan eventuelt have skabelonerne med, når du skal købe græskarret for at sikre, at der er plads til udskæringen. Gå efter et kuglerundt eller lidt bredere græskar for et klassisk look.

Det skal du bruge til at skære græskar:

Fyrfadslys
Græskar
Ske til udhuling
Tape
Kniv
Skruetrækker, tegnestift eller andet spidst
Kartoffelmel

Sørg for, at børnene har en lille kniv, der ikke er alt for skarp, og som har et godt greb.

 Sådan skærer du et uhyggeligt Halloween-græskar

  • Inden du tegner motivet op, skal du skære toppen af græskarret. Skær eventuelt toppen i takker.
  • Når r toppen er skåret af, udhuler du græskarret med en ske.
  • Sæt skabelonen fast på græskarret med tape.
  • Brug en skruetrækker, en tegnestift eller noget andet spidst til at prikke små huller ved siden af hinanden langs stregerne på skabelonen.
  • Fjern så skabelonen. Hvis udskæringerne er svære at se, kan du drysse med kartoffelmel, så står hullerne tydeligere frem.
  • Nu er du klar til at begynde og skære optegningen ud. Skær forsigtigt gennem hullerne, så du til sidst får det uhyggelige ansigt frem.
  • Sæt græskarret foran din hoveddør, og tænd et fyrfadslys, som du sætter ind i det. Så kan det ses på lang afstand, når mørket falder på.

Hjemmelavet græskar hoved

Gem græskarkernerne og brug dem i madlavningen. F.eks. i diverse salater eller som topping.