Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Spar 20% når du køber for minimum 200 kr*. Brug koden: SHOPAMOK
Søg varer og brands
Køkkentips

Hvad skal du servere for studenterne?

Den søde studentertid er helt unik og fantastisk… for studenterne. Men hvis du står hjemme i køkkenet og grubler over, hvad du skal servere for de unge mennesker, når de kommer forbi i studentervognen, så fortvivl ikke. Vi guider dig til, hvad du kan servere, ligegyldig hvornår på dagen den syngende og sultne flok studenter slår et smut forbi.

Skrevet af Imerco · 27 marts 2017

importedContent

Studenter til morgenmad

Ud over de traditionelle boller med smør, ost og NUTELLA, vil et lækkert hjemmebagt rugbrød fyldt med kerner være en perfekt start på dagen for studenterne, så de får lagt en solid bund. Rist rugbrødet og server det med en hjemmelavet eller færdigkøbt humus og lidt agurk og peberfrugt i skiver.

Selvom mange studenter foretrækker noget med alkoholprocenter, når de kører rundt i vognen, så er det en god idé at have nogle sundere alternativer klar. Server en frisk hjemmelavet smoothie, så der også kommer lidt vitaminer indenbords. Bland spinat, agurk, banan og ananas i en blender og tilsæt mælk og isterninger, så den bliver kold og helt smooth.

Find den helt rigtige blender til dine smoothies her

Smoothies

Inden de smutter videre til den næste familie, kan du servere skyr med friske bær og müsli lige til at tage med i et engangsbægre med ske.

Er det anden dag studenterne er ude at køre, kan der være en del, som har ondt i hovedet. Her vil små mini-burgere og sprødstegte kartofler være et sikkert hit – også til morgenmad. Husk at sætte ekstra salt frem til kartoflerne.

Burger og pommes fritter

Ha’ formiddagsmaden klar

Om formiddagen fortsætter du lidt i samme spor som om morgenen. Men tænk eventuelt lidt mere over i brunch eller tapas anretninger. Lav nogle små lette og lune retter, som studenterne kan nippe til.

Rist rugbrød, og server det med salt, ærtepure, seranoskinke. Server det hele på et råt træ-bræt eller en skiferplade, der giver et moderne og råt look. Tilføj en hurtig sammenbikset omelet med cherrytomater, forårsløg og bacon. Det behøver ikke tage lang tid - du kan faktisk lave både æg og bacon i mikroovnen, så undgår du også svineriet i køkkenet og den store mængde fedt.

Se den smarte omeletform og Bacon maker til mikroovnen her

Sørg for, du også har en let frugtsnack. Lav en frisk frugtsalat, og server den i et engangsbægre, så studenterne kan tage den med sig videre.

Læs også: 6 idéer til studentergaver

Middag: Frokosten behøver ikke være stor

Selvom du har fået frokosttiden, behøver du ikke servere et kæmpe måltid. Studenterne har allerede haft en del stop inden frokost, så tænk i små lækre anretninger.

Pindemadder er oplagt til frokost, da de er små og lette at lave. Lav små trekantssandwich af toastbrød eller rugbrød med forskelligt fyld. Lav nogle med skinke og ost, andre med leverpostej, og måske nogle hummus eller et andet vegetarisk alternativ. Hvis ikke du selv vil smøre sandwichene, kan du også stille brød og pålæg frem, så studenterne selv kan sammensætte deres smørrebrød, ligesom de foretrækker det.

Eftermiddagskaffe for studenterne

Hvis nu studenterne kommer forbi om eftermiddagen, kan du roligt holde igen med den store madlavning. Ofte vil lidt sødt gøre sig godt på dette tidspunkt. Bag eller køb en jordbærkage – det er et sikkert hit, og så er jordbær et symbol på studenter. 

Jordbærkage

Synes du alligevel også, der skal være et salt alternativ, så er nachos en god idé. Hæld nachos i et ovnfast fad med en masse ost og eventuelt oliven og jalapenos henover, og så sæt dem i ovnen i cirka 15 minutter (eller til osten er smeltet og let gylden). Server med guacamole og salsa.

Slik

Kom en masse slik i skåle, og lad studenterne blande deres egen bland-selv pose, som de kan tage med videre på turen.

Aften: Studenterkørslens sidste stop

Aftensmåltidet kan sagtens være helt enkelt. Byg-selv-burgere er altid et hit blandt studenter, og så kan de selv bestemme, hvad der skal i. Steg bøffer, rist brødet og stil tilbehøret frem, og lad ellers studenterne selv vælge, om de vil have salat, løg, guacamole, salsa, bacon eller tomat og agurk i deres burger.

Til dessert skal du ikke servere det vilde, da studenterne ofte har spist så meget i løbet af dagen, at de ikke har meget appetit tilbage. Men en ispind eller isvaffel er en passende lille hapser. Lav dem selv i en isform, hvor du bestemmer om smagen skal være med mynte, jordbær eller citronsmag.

Hvis studenterne slutter hos dig, er det en god idé også at tænke i snacks til hen på aftenen – for det er vigtigt at holde saltbalancen intakt. Popcorn og chips er den perfekte snack. En popcornmaskine gør det lidt sjovere, og så er der helt nylavede og varme popcorn hele aftenen og måske natten med.

Lav popcorn I microovnen uden fedt og skadelig kemi

Det er vigtigt at studenterne får rigeligt med væske (udover de alkoholiske). Fyld en dispenser med limonade, iste eller vand og tilsæt skiver af agurk, citron og måske jordbær.

Drinkdispensere er sommerens helt store hit