- Hjem
- Inspiration
- Køkkentips
- dehydrator tidens hotteste køkkenmaskine

Dehydrator: Tidens hotteste køkkenmaskine
Er du vild med tørret frugt og grønt, som snack? Så læs med her og bliv klogere på, hvorfor det er helt genialt at eje en dehydrator. Psst, du får også en opskrift på tørrede rodfrugtchips.
Skrevet af Imerco · 2 juni 2022Dehydrering af fødevarer er en gammel måde at konservere på og foregår via lufttørring. En dehydrator kendes derfor også under navnet tørreovn.
Ved dehydrering udtørres dine råvarer, så de mister en stor del af deres vandindhold, men bibeholder vitaminer, mineraler og nærringsstoffer og får en kraftigere smag. Du kan dehydrere de fleste råvarer. Det mest oplagte er frugt og grøntsager, men du kan også dehydrere kød, krydderurter, bær, tang og svampe.
3 fordele ved en dehydrator
- Dehydrerede råvarer bibeholder deres vitaminer, mineraler og nærringsstoffer og intensiverer smagen uden tilsætning af sukker.
- Du har lækre sunde snacks, som er nemme at have med som en sund eftermiddagssnack eller et alternativ til fredagsslik.
- De tørrede råvarer har en længere holdbarhed end de friske.
Tip
Kom sprøde banan- eller æblechips, søde ananasstykker eller tørrede tranebær på din morgenskyr eller yoghurt – det smager fantastisk!
Sådan bruger du en dehydrator
Inden du går i gang med at dehydrere dine ingredienser, skal de forberedes.
- Råvarerne skæres tyndt og i samme størrelse, så de dehydrerer ens. Det er en fordel at blanchere grøntsager i et par minutter, inden de lægges i dehydratoren.
- Når du har skåret dine ingredienser ud, lægges de ved siden af hinanden på bakken i dehydratoren – de må ikke overlappe hinanden. Herefter indstilles temperatur og timer på dehydratoren.
- Når dehydreringen er færdig, skal ingredienserne blive liggende i dehydratoren indtil de er helt kolde.
- Opbevar herefter dine snacks i en lufttæt beholder eller opbevaringsglas – og snack så ellers løs!
LÆS OGSÅ: Værd at vide før du vælger blender.
Tip
Dehydrér ikke sure og søde frugter eller grøntsager samtidig, da smagsnuancer kan overføres fra madvare til madvare.
De 10 mest populære fødevarer at dehydrere:
- Bananer
- Æbler
- Tomater
- Kød
- Abrikoser
- Dadler
- Tranebær
- Svampe
- Vindruer
- Figner