Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Spar 20% når du køber for minimum 200 kr*. Brug koden: SHOPAMOK
Søg varer og brands
Udeliv

Hold hvepse væk fra terrassen

Det er skønt at nyde aftensmaden på terrassen – uden irriterende hvepse vel at mærke. Få gode tips til at bekæmpe hvepsene her.

Skrevet af Imerco · 16 juli 2017

importedContent

Bzzz … Der skal ikke mere end en enkel summende hveps til at forstyrre et ellers lækkert måltid udenfor. Og jo længere hen på sommeren vi kommer, jo mere pågående bliver hvepsene.

Det mest effektive middel til at komme hvepsene til livs er at fjerne hvepseboet i nærheden af huset – eventuelt med professionel hjælp. Det er bedst at gøre først på sommeren, mens boet stadig er småt, og hvepsene endnu ikke er aggressive.

Hvepse flytter typisk ind i huller i mure, under tagudhæng eller i træer. Kan du ikke finde hvepseboet, er der heldigvis flere andre ting, du kan gøre for at undgå deres selskab, mens du spiser.

Gode råd til at bekæmpe hvepse

  • Har du frugttræer i haven, så fjern nedfaldsfrugten dagligt, da de søde sager lokker hvepsene til.
  • Hvepse elsker sukker, så forsøg at holde slik, sodavand, smoothies og desserter indenfor.

Grand Cru drikkeglas

  • Lav en hvepsefælde ved at fylde sukkervand eller saftevand i en flaske. Hvepsene vil flyve ned i flasken og drukne i vandet. Stil gerne flere flasker op rundt omkring på terrassen.
  • Hvis hvepsene sværmer omkring dig, kan du sprøjte vand fra en vandforstøver efter dem. De vil opfatte vandet som tegn på regnvejr og søge hjem til deres bo.
  • For et ildfast fad med sølvpapir, og læg et lille bjerg af kaffegrums deri. Sæt ild til kaffen, så den begynder at ulme. Den udsender nu en røg, som skræmmer hvepsene væk.

Undgå at slå ud efter hvepsene, hvis de sværmer omkring din mad – det øger bare risikoen for at blive stukket.

Læs også: Sådan gør du din terrasse mere hyggelig