Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til køkkenet? Gå på opdagelse her
Søg varer og brands
Udeliv

5 uundværlige råd, du bør indrette din altan efter

Følg disse råd og få kvarterets mest hyggelige altan.

Skrevet af Imerco · 2 maj 2021

importedContent

Fornemmelsen af at have et ekstra rum, hvis man har altan, er ekstra skøn i det spæde forår. Her genopdages altanlivet ofte på ny, men langt de fleste altaner er sparsom indrettet. Måske med et klapbord, et par stole og nogle enkelte krukker. Allerede nu, kan vi godt afsløre: en altan kan have meget mere at byde på!

Men, det kan være svært at vide, hvor man skal starte. Skal man have en parasol? Skal jeg kunne sole mig? Hvilke møbler skal der være?

Derfor får du her nogle råd, som du kan bruge til at skabe et hyggeligt og funktionelt uderum på få kvadratmeter.

parasol altan imerco

Skærm af for solen – uden at spilde gulvplads

En parasol er guld værd – især hvis du bruger din altan som læsespot eller har direkte sol i løbet af dagen. Der findes et hav af forskellige parasoller på markedet. Store, små, dem der kan tippe, dem der ikke kan tippe osv. Når du skal vælge en parasol, bør du gå efter følgende råd:

 • Uanset hvilken altan du har, er det smart at vælge en parasol, som kan monteres direkte på gelænderet. Det sparer både gulvplads og sikrer dig rig mulighed for selv at vælge placering.

 • En såkaldt halv parasol, som ofte anbefales til altaner, fungerer bedst, hvis den kan stå op ad en væg. Den skærmer ikke altid nok af, når den står langs gelænderet, men fungerer derimod bedst hvis den kan stå langs en mur.

 • Har du sol mange timer i streg, kan du gå efter en parasol med knæk eller tilt. Her kan stangen bøjes, så parasollen kan skærme af fra forskellige vinkler.

Se alle parasoller

klapbord altan imerco

Hæng ting op

Gå efter ting der kan hænges op, så du sparer gulvplads og udnytter altanens rumfylde optimalt. Det giver dig tilmed mulighed for at kunne variere indretningen og placere planter i flere niveauer.

 • Hæng dine blomster op. Altankasser, hængepotter eller planteophæng - uanset hvad, vil det skabe mere liv, at placere planter i forskellige højder.

 • Har du mulighed for det, kan du hænge en hylde op. Det kan eksempelvis være på en vind-væg eller en murstensvæg. Hvis din hylde ikke er lavet til udendørsbrug, kan du med fordel give den skibslak for at forlænge levetiden.

 • Et hængende klapbord er pladsbesparende fordi du nemt kan klappe bordet op og i alt efter hvornår det skal bruges.

Se alle altanborde

altan grill imerco

Grill din mad på altanen

Hvis det er tilladt at grille på altanen der hvor du bor, så udnyt denne mulighed. En transportabel bordgrill er et oplagt valg, men det er også muligt at købe en grill der kan hænge på gelænderet – intet mindre end genialt. Her slipper du for at skulle have en fri flade at placere grillen på. Uanset hvilken grill du vælger vil dine gæster helt sikkert synes det er vidunderligt med grillmad.

Se alt til grill

lanterner til altan imerco

Sansehave i mini-format

Skab en oase af oplevelser, som sanserne kan fordybe sig i.

 • Vælg lanterner i skønne farver, der er solcelle-drevet. Så slipper du for at bekymre dig om åben ild.

 • Bring for alvor naturen til din altan med en vand-fontæne. Lyden af rislende vand er ikke kun forbeholdt søer, vandløb og store haver. Du kan sagtens have vand på den lille altan. Det er i øvrigt ret hyggeligt at møde naturens små vilde fugle, når de kigger forbi efter en tår vand.

Se al udendørs indretning

solseng bambus imerco

Brug også din altan på koldere dage

Ofte får man kun brugt sin altan om sommeren. Men det er faktisk ikke umuligt at bruge den på andre tidspunkter. En kop dejlig, varm kaffe eller kakao i en termokop, et lammeskind at sidde på og en spæd forårssol på næstetippen – ikke dårligt!

 • Tekstiler og tæpper er et must på enhver altan. Gå efter plaider til at lune dig i, lammeskind til at sidde på og puder til at gøre det behageligt at sidde i længere tid.

 • En lækker kurv til opbevaring af det bløde tilbehør, kan du med fordel have stående tæt på altandøren.

 • Hvis du har mulighed for, kan du montere en terrassevarmer, som du kan lune dig under, langt ind i efteråret. Det er selvfølgelig et større indgreb i din altan-indretning, men det vil samtidig være en investering, som giver pote på koldere dage.

Se alle havemøbler