Klik & hent i butik

Byt i 1 år

Prismatch

Spar 20% på populære brands, når du køber for min. 200 kr.* Brug koden: Julehygge
Desserter og kager

Opskrift: Julede chokoladebarer

Lækre, hjemmelavede chokoladebarer kan du nyde selv i ro og mag, eller du kan pakke dem fint ind og give i gave. Ditte Julie har lavet denne opskrift på nogle lækre, julede nogle af slagsen, som du får lige her.

Skrevet af Imerco · 23 november 2022

Den perfekte kombination af knæk på chokolade, blød marcipan og nougat, der smelter på tungen. Chokoladebarerne her er bare en sikker vinder!

Se alt by Ditte Julie.

Ingredienser til chokoladeskaller

30 g kakaosmør
250 g god gold chokolade
Guldstøv

Ingredienser til nougat/marcipan-fyld

60 g hassenøddenougat
60 g ren rå marcipan
1 nip havsalt
1 tsk cake factor
Spiseligt bladguld

Sådan laver du chokoladebarerne

Temperér kakaosmør og bland op med guldstøv. Brug en pensel og sprøjt tilfældigt i en by Ditte Julie-chokoladeform med riller. Lad kakaosmørret sætte sig kort.

Temperér chokolade. Hæld chokoladen i formen og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil den på køl. Gem den overskydende chokolade til at lukke dine chokoladebarer med til sidst.

Smelt forsigtigt nougat i en gryde. Lad den køle kort. Smør den i de tre chokoladeskaller og lad den sætte sig. Ælt marcipan, salt og cake factor godt sammen. Udrul i 2 mm tykkelse og skær til, så marcipanen passer i chokoladeskallerne. Placér et marcipanstykke i hver chokoladeskal.

Luk barerne med den overskydende chokolade. Den skal tempereres på ny. Stil formen på køl til chokoladen har sat sig helt. Bank barerne ud.

Pynt med guld og nyd!

Læs også opskrift på havregrynskugler.

Tip

Læg en eller flere barer på et stykke stærkt karton og vikl cellofan omkring - så har du en perfekt værtindegave.