Klik & hent i butik

Byt i 1 år

Prismatch

Medlemstilbud: Spar 25% på populære brands*. Se tilbuddene her
  • Hjem
  • Inspiration
  • Opskrifter
  • Desserter og kager
  • julebrownie

Opskrift: Karamelliseret julebrownie

Mmh, snasket, smagfuld og knasende - denne lækre julebrownie emmer af højtidens mange velkendte smage, som tilsammen udgør smagen af jul i hver mundfuld!

Skrevet af Imerco · 1 december 2022

Lækker chokolade, blød brownie, syrligt søde kirsebær og knasende, lækre, brændte mandler udgør tilsammen denne lækre kage, der kan serveres til kaffen på en kold weekenddag eller måske som dessert til julefrokosten - du bestemmer!

Se alt bageudstyr.

Ingredienser til brownie

150 g smør, blødt
150 g gold chokolade
150 g brun farin
3 æg, str M/L
75 g nødder (mandler & hasselnødder)
75 g amarenakirsebær
75 g glutenfri mel eller alm. mel
1 nip salt

Sådan laves brownien

Smelt smør og chokolade i en tykbundet gryde. Pisk brun farin og æg til en lys og luftig æggesnaps.

Vend chokolade-smør blandingen i æggesnapsen. Hak eller blend nødderne fint og vend i massen. Hak amarenakirsebær i mindre stykker og vend i. Tilsæt mel og salt, og vend dejen sammen til en homogen masse.

Kom dejen op i en firkantet by Ditte Julie silikoneform eller den form du ønsker (ca. 20-22 cm i diameter eller 20×20/22×22 cm).

Bag brownien i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 30-35 min. Lad kagen køle i formen.

Sådan laves chokoladecremen

1,5 dl piskefløde
50 g gold chokolade
100 g mørk chokolade (gerne 70%)

Varm fløden op til lige under kogepunktet i en gryde.

Tag herefter gryden af varmen og tilsæt chokoladen.

Vend det forsigtigt sammen til en glat chokoladecreme.

Kom cremen ud over kagen, som er let eller helt afkølet.

Sådan laves de karamelliserede nødder

80 g nødder (mandler og hasselnødder)
80 g hvidt sukker
0,5 dl vand

Kom alle ingredienser op på en pande. Bring det i kog, og lad det herefter simre og karamellisere.

Når de er karamelliseret kommes nødderne op på et stykke bagepapir.

Lad dem køle helt. Blend dem herefter fint. Drys dem ud over chokoladecremen og pres dem gerne lidt, så de hæfter.

Find tips til at lave brændte nødder her.

Opskriften er udviklet af bageekspert Ditte Julie.