Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til boligen? Shop Amok her
Søg varer og brands
Desserter og kager

International pandekagedag: den bedste pandekageopskrift

Den første tirsdag efter fastelavn er International Pandekagedag. En syndig dag, hvor du kan mæske dig i de lækreste pandekager. Vi giver dig den bedste opskrift på pandekager, som du kan nyde på dagen.

Skrevet af Imerco · 16 februar 2022

importedContent

Mangler du en undskyldning for at spise pandekager dagen lang? Så er International Pandekagedag, som sendt fra himlen. Det er nemlig den perfekte undskyldning for at spise alle de pandekager, du kan rumme. De klassiske pandekager, som også er kendt som gammeldags pandekager, er altid et sikkert hit. Derfor får du her den bedste pandekageopskrift – så du kan roligt bage en hel stak pandekager til familien.

Se alle pandekagepander

Det skal du bruge

Antal: Ca. 10-12 stk.

  • 2,5 dl mel
  • 4,5 dl mælk
  • 3 æg
  • Smør til stegning
  • Evt. vaniljesukker eller kardemomme

Lækre sprøde pandekager

Sådan gør du

  • Pisk alle ingredienserne sammen til en ensartet masse uden klumper.
  • Lad dejen hvile på køl i ca. 30 minutter.
  • Smelt smør i din pandekagepande og lade det bruse af.
  • Hæld dejen op i en dejdispenser – så kan du nemt dosere dejen.
  • Bag én pandekage ad gangen ved kraftig varme i ca. 1 minut på hver side, eller til den er gylden.
  • Tilføj en smørklat før du steger den næste pandekage, så den slipper nemmere.
  • Bag endnu en pandekage.
  • Gentag denne fremgangsmåde til du ikke har mere dej tilbage.
  • Servér lune med dit yndlingsfyld. Velbekomme!

Servér pandekagerne med is, syltetøj, sukker, sirup, flødeskum, friske bær eller citronsaft – mulighederne er uendelige!

Se alle dejdispensere

International pandekagedag, hvide tirsdag…

Kært barn har mange navne, og det er ikke uden grund, vi fejrer hvide tirsdag, som nu omtales som international pandekagedag. Dagen er nemlig ikke et selvopfundet butikskoncept, men en kristen begivenhed. I gamle dage fastede man i 40 dage op til påske, og skulle derfor have tømt ud af forrådet af bl.a. mælk, æg og hvidt mel. Disse råvarer skulle spises op, og blev derfor til pandekager.