Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til boligen? Shop Amok her
Søg varer og brands
Desserter og kager

De 3 bedste is-opskrifter til sommer

Frisk citronsorbet, lækker kaffeis eller en fyldig chokoladeis med skumfiduser. Uanset hvilken slags is du er til, er det hurtigt og nemt at lave med en ismaskine. Få inspiration til din første hjemmelavede is her.

Skrevet af Imerco · 5 juli 2017

importedContent

Se alle ismaskiner

Syrlig citronsorbet

Det skal du bruge til syrlig citronsorbet:

3 dl sukker

3 dl vand

2 dl friskpresset citronsaft

1 spsk. finthakket økologisk citronskal

Sådan laver du syrlig citronsorbet:

  • Bring sukker og vand i kog ved jævn varme. Skru ned på laveste niveau, og lad blandingen simre i ca. 3-5 minutter, indtil sukkeret er opløst.
  • Lad sukkersiruppen køle af, og rør den sammen med citronsaft og -skal.
  • Hæld blandingen i din ismaskine, og kør i ca. 30-40 minutter, til den tykner.

Citronis

Se alle cocktailglas

Kaffeis

Det skal du bruge til kaffeis:

2 dl sødmælk

1 1/4 dl sukker

3 1/4 dl piskefløde

1-2 skud espresso

Evt. 1 tsk. ren vaniljeekstrakt

Sådan laver du kaffeis:

  • Pisk sødmælk og sukker i 1-2 minutter ved lav hastighed, indtil sukkeret er opløst.
  • Tilsæt fløde, og smag til med kaffe og evt. vanilje.
  • Hæld blandingen i din ismaskine, og kør i ca. 30-40 minutter, til den tykner.

Kaffeis

Læs også: Lav lækre desserter på grillen

Chokoladeis med skumfiduser

Det skal du bruge til chokoladeis med skumfiduser:

2 dl sødmælk

240 g af din yndlingschokolade

1 dl sukker

2 dl piskefløde

1 tsk. ren vaniljeekstrakt

Chokoladesauce

4-5 spsk. hakkede skumfiduser

Sådan laver du chokoladeis med skumfiduser:

  • Opvarm sødmælken til den begynder, at boble i kanten.
  • Blend chokolade og sukker, indtil chokoladen er meget finthakket.
  • Tilsæt den varme mælk, og kør, indtil massen er helt glat, og lad den køle helt af.
  • Rør fløden i, og smag til med vanilje.
  • Hæld blandingen i din ismaskine, og kør i ca. 30-40 minutter, til den tykner.
  • Læg isen i fryseskålen lagvis med chokoladesovs og hakkede skumfiduser.

Det er kun fantasien, der sætter grænser, når du laver din egen is. Skift for eksempel citronsaften i din sorbet ud med saft fra jordbær, appelsin eller pink grapefrugt.Læs også: 3 snacks du kan lave på bålet

Se alle ismaskiner