Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Medlemstilbud: Shop og spar 20-40% på ALT* stel, glas og bestik. Se tilbuddene her
Søg varer og brands
Udeliv

Lav lækre desserter på grillen

Har du inviteret til grillaften, kan du gå all-in og lave din dessert på grillen. Vi har fundet de bedste opskrifter på grillede lækkerier.

Skrevet af Imerco · 27 juni 2017

importedContent

Sommervejr er lig med grillvejr, men det er altså ikke kun kødet til hovedretten, du med fordel kan smide på grillen. Udnyt grillens eftervarme til at lave skønne desserter. Det er nemt og smager rigtig godt. Prøv for eksempel en af disse fem grillopskrifter næste gang, du griller.

Grillet ananas med is

En sprød og saftig dessert – lige til sommergrillen. Skær tykke skiver af en frisk ananas, marinér dem med en blanding af honning og lime, og smid dem på grillen. Server de lune ananasskiver sammen med et par kugler kokos- eller vaniljeis og en kvist mynte.

Frugttærte på grill

Læg bær eller snittet frugt i et tærtefad – det kan for eksempel være hindbær, blåbær og jordbær – og drys rørsukker over. Ælt en hurtig mørdej sammen af 100 g mel, 150 g smør, 100 g flormelis og et æg. Læg dejen over tærtefadet, og lad fadet stå på grillen, indtil mørdejen er bagt. Servér tærten med cremefraiche eller en kugle vaniljeis.

Grillet banan

Grillede bananer er en supernem dessert til grillaftenen. Læg blot bananerne på grillen, indtil skrællen er helt mørk. Skær bananerne op ved bordet, og hæld et skvæt whisky eller rom i sammen med et par teskefulde brun farin. Spis bananen med is eller flødeskum til og lidt revet mørk chokolade. 

Grillet banan

Ristede skumfiduser

Et spyd med skumfiduser over grillen er en klassiker, men prøv i stedet at trække skiftevis bananstykker og skumfiduser på spydet, og rist dem over grillen. Smelt samtidig mørk chokolade og lidt fløde i en ovnfast skål på grillen, indtil du har en skøn chokoladefondue. Dyp spydene i chokoladen.

Grillet skumfidus

Cookies

Lav din yndlingskagedej og sæt kugler af dej på sølvpapir. Placér det på grillen i cirka 20 minutter, og du har de skønneste grillede chocolate chip cookies.

Med en støbejernspande kan du også lave fantastiske pandekager på grillen. Lav en almindelig pandekagedej, og bag pandekagerne i panden på grillen. Servér med is og syltetøj.Se også: 3 snacks du kan lave på bålet