Fluffy boller til smør eller burgers

Opskrift på de lækreste fluffy boller

En hvid bolle med smør er og bliver en vinder! Her får du opskriften på en let og luftig variant, der er god til smør, men også til burgere eller sandwichs.

Skrevet af Imerco · 26 september 2025

Timm Vladimir står bag denne opskrift på den lækreste bløde boller, der er perfekte til det meste. Hemmeligheden bag den perfekte konsistens på de fluffy boller her er den japanske teknik tangzhong. Det er en slags opbagning, som gør brødet super fluffy og blødt. Heldigvis lyder navnet langt sværere end det er at lave det, så lad dig ikke skræmme, men prøv i stedet selv, hvor nemt det er.

Se alt Timm Vladimir Kitchen.

Ingredienser

Ca. 12 boller

Tangzhong

3 spsk. mel
1 dl vand

Dej

25 g gær
2 dl lunken mælk
450 g mel (højt protein-indhold)
50 g smeltet smør
50 g sukker
100 g sammenpisket æg (ca. 2 stk.)
1 spsk. salt

Desuden 1 sammenpisket æg til pensling.

Sådan gør du

Tangzhong

Pisk vand og mel sammen i en lille gryde uden klumper.

Varm forsigtigt op, indtil det tykner.

Tag af varmen og lad køle lidt af.

Dejen

Opløs gæren i lunken mælk i en stor skål.

Tilsæt tangzhong, mel, smør, sukker og æg.

Ælt dejen i røremaskine i ca. 8 min.

Tilsæt salt og ælt yderligere 2 min.

Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur til dobbelt størrelse (ca. 1 time).

Form dejen til boller eller læg i smurte brødforme.

Lad hæve yderligere ca. 15 min.

Pensl med sammenpisket æg.

Boller bages i 15–25 min ved 180°C (afhængig af størrelse).

Tip

Hvis du vil se mere til Timms madunivers, så se alle videoer med hans opskrifter og tips og tricks her:

Timm Vladimirs madunivers.

fluffy boller