SHOP AMOK: KØB 2 - SPAR 25% på populære brands* som ImercoPlus medlem.
En hvid bolle med smør er og bliver en vinder! Her får du opskriften på en let og luftig variant, der er god til smør, men også til burgere eller sandwichs.
Skrevet af Imerco · 26 september 2025Timm Vladimir står bag denne opskrift på den lækreste bløde boller, der er perfekte til det meste. Hemmeligheden bag den perfekte konsistens på de fluffy boller her er den japanske teknik tangzhong. Det er en slags opbagning, som gør brødet super fluffy og blødt. Heldigvis lyder navnet langt sværere end det er at lave det, så lad dig ikke skræmme, men prøv i stedet selv, hvor nemt det er.
Ca. 12 boller
Tangzhong
3 spsk. mel
1 dl vand
Dej
25 g gær
2 dl lunken mælk
450 g mel (højt protein-indhold)
50 g smeltet smør
50 g sukker
100 g sammenpisket æg (ca. 2 stk.)
1 spsk. salt
Desuden 1 sammenpisket æg til pensling.
Tangzhong
Pisk vand og mel sammen i en lille gryde uden klumper.
Varm forsigtigt op, indtil det tykner.
Tag af varmen og lad køle lidt af.
Dejen
Opløs gæren i lunken mælk i en stor skål.
Tilsæt tangzhong, mel, smør, sukker og æg.
Ælt dejen i røremaskine i ca. 8 min.
Tilsæt salt og ælt yderligere 2 min.
Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur til dobbelt størrelse (ca. 1 time).
Form dejen til boller eller læg i smurte brødforme.
Lad hæve yderligere ca. 15 min.
Pensl med sammenpisket æg.
Boller bages i 15–25 min ved 180°C (afhængig af størrelse).
Hvis du vil se mere til Timms madunivers, så se alle videoer med hans opskrifter og tips og tricks her: