- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Brød
- Græskar Foccacia

Opskrift: Græskar Foccacia
Græskar-foccacia er ideelt til supper og simreretter, men er også bare superlækkert med smeltet smør og lidt ekstra salt på. Få opskriften her.
Skrevet af Imerco · 10 oktober 2023Findes der noget mere hyggeligt, end at overraske dem, der skal spise med? Dét kan du i hvert fald med sikkerhed gøre, hvis du gør lidt ekstra ud af foccacia-brødet. Du kan også lave brødet som en del af et Halloween-tema, hvis du ønsker det.
Ingredienser til græskar foccacia
Dej
25 g gær
3 dl lunken vand
½ dl olivenolie
300 g hvedemel
100 g durumhvedemel
1½ tsk. havsalt
Topping
Olivenolie
1-2 tsk. havsalt
Frisk salvie
Rødløg
Hokkaido-græskar
Sådan laves garden bread
Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt olivenolie, de to slags mel og salt, og ælt dejen grundigt igennem på en røremaskine i 6-8 minutter.
Ælt indtil dejen er sammenhængende, elastisk og slipper røreskålens sider. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i ca. 1 time.
Mens dejen hæver kan du passende skære/udstanse cirkler af hokkaidogræskar i tre forskellige størrelser. Disse bør være ca. 4 mm tykke.
Smør en bradepande på 34 x 22 cm med olivenolie. Hæld dejen heri, hæld lidt olivenolie over dejen, og brug hænderne til at brede den ud i bradepanden. Olien gør at hænderne ikke klistrer fast.
Lav så fordybninger med fingrene - tryk til du mærker bradepandens bund.
Hæld igen lidt olivenolie over dejen. Drys med lidt havsalt, og pynt dejen halve halvrunde cirkler af hokkaido-græskar i to-tre forskellige størrelser, så de danner et græskar. Tilføj skiver af rødløg, der kan ligne blomster og friske salvieblade som græskarenes toppe. Tryk det hele godt ned, så de klistrer fast.
Lad brødet efterhæve lunt og tildækket i 30-40 minutter.
Bag brødet ved 220 grader i 20-25 minutter, til det er gyldent og gennembagt. Spis det lunt og friskbagt.
Læs også: Bradepandebrød med rugmel.
Tip
Her kan du se, hvordan brødet ser ud før og efter bagning.