Grydebroed Top (2) (1) (1) (1)

Opskrift: Langtidshævet grydebrød med spelt- og fuldkornsmel

Lad dejen arbejde i løbet af natten, mens du sover, tænd ovnen, når du vågner og bag dit brød i en gryde – delikat, anderledes og velsmagende!

Skrevet af Imerco · 23 juni 2021

Nok skal det hæve i lang tid, men det er ventetiden værd!

Spis dette lækre brød med rygeost, laks og frisk purløg eller lad det være brødet til morgenbordet, hvor marmelade, ost og pålægschokolade er tilladt.

Se alle gryder.

Det skal du bruge

  • ½ liter lunkent vand
  • 5 gram gær
  • 1 tsk honning
  • 2 tsk havsalt
  • 1 dl sigtet speltmel
  • 1 dl sigtet fuldkornshvedemel
  • 8 dl hvedemel

Erstat lidt af hvedemelet med maltmel, hvis du ønsker et mørkere brød.

Sådan gør du

  • Vandet hældes i en stor skål, gæren røres ud heri og honning tilsættes.
  • Tilsæt herefter de 3 typer mel under forsigtig omrøring.
  • Dæk skålen til, og lad den stå til hævning i 10-12 timer.
  • Ælt herefter dejen med foldemetoden, hvor dejen foldes over hinanden 5-8 gange.
  • Lad dejen efterhæve i cirka 2 timer.
  • I den sidste halve time af hævetiden sættes en 4 liters gryde i ovnen, som tændes på 250 grader.
  • Når ovn og gryde er varmet op, hældes dejen forsigtigt i gryden.
  • Kom låg på og bag i 30 minutter, tag derefter låget af og skru ovnen ned til 230 grader.
  • Bag brødet i yderligere 15 minutter, når de lavere grader er opnået.
  • Tag gryden ud og vend brødet ud på en rist, så det kan køle af.
  • Skær i brødet, når det er kølet ned.

Velbekomme!

Lad dejen hæve over natten, så du er klar til at bage brødet til morgenmaden.