Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Spar 20% når du køber for minimum 200 kr*. Brug koden: SHOPAMOK
Søg varer og brands
Køkkentips

3 ting du (også) kan bruge din sous vide til

Vi forbinder især sous vide med røde, møre steaks. Men du kan også bruge vakuum-metoden til andre madvarer. Vi guider dig til tre lækre opskrifter her.

Skrevet af Imerco · 4 januar 2022

importedContent

Skal bearnaisen sidde lige i skabet eller vil du lave en gang ekstra saftige røræg? Så er sous vide vejen frem. Og du kan ovenikøbet bruge metoden hjemme i dit eget køkken.

Sous vide betyder ’under vakuum’ og går ud på, at råvarerne ligger vakuumpakket i et vandbad, så temperaturen er lav og så nøjagtig som muligt. Og det er altså ikke kun, når du skal tilberede de røde bøffer, at du kan bruge sous vide-metoden. Se hvordan du nemt laver bearnaisesauce, røræg og grøntsager her.

Se alle sous vide maskiner

Lav en lækker, cremet bearnaise med sous vide

Bearnaisesauce (til 2 personer)

Hvad er bøffer uden en cremet bearnaisesauce? Sovsen kan du faktisk lave under vakuum, så den bevarer alle de gode smage.

Det skal du bruge

  • 1 spsk. hakket frisk estragon
  • 1 spsk. hakket skalotteløg
  • Peberkorn
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 80 ml tør vermouth eller tør hvidvin
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk. vand
  • 75 g smeltet smør

Sådan gør du

  • Forvarm vandbadet til 55-58 °C.
  • Kom estragon, skalotteløg, peberkorn, hvidvinseddike og vermouth i en gryde, og kog op ved mellemhøj til høj varme.
  • Lad blandingen simre og koge ind, indtil der er 1 ½ spsk. væske tilbage.
  • Pisk æggeblommerne let i en skål.
  • Tilsæt estragonreduktionen gennem en sigte, så estragon og skalotteløg sorteres fra.
  • Tilsæt det smeltede smør og vand til æggeblommerne, og pisk det hele sammen.
  • Hæld blandingen i en lille pose med lynlåslukning. Vakuumpak ved langsomt at nedsænke posen i vand, så luften presses ud gennem posens åbning og luk omhyggeligt posen, når alt luften er væk. Du kan med fordel også bruge vakuumposer og en vakuummaskine til formålet.
  • Kom posen i vandbadet og tilbered saucen i 45 minutter.
  • Hæld bearnaisesaucen i en ren skål, når den er færdig, og pisk til den er jævn.
  • Hold saucen varm, indtil du hælder den over i en sovseskål.

Tilsæt et par dråber kogende vand i saucen, hvis den bliver for tyk.

Lav de perfekte røræg med sous vide

Perfekte røræg (til 2 personer)

Er der noget som søndag morgen, der bare kalder på en ekstra god morgenmad? Brug din sous vide til at lave lækre røræg til kæresten eller veninden, det er både let og lækkert.

Det skal du bruge

  • 6 store æg
  • 2 spsk. sødmælk
  • 2 spsk. piskefløde
  • 2 spsk. smeltet smør
  • 2 spsk. blødt smør
  • Groft salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Forvarm vandbadet til 75 °C.
  • Pisk ingredienserne sammen og krydr med salt og peber.
  • Fordel æggemassen i to små poser med lynlåslukning.
  • Vakuumpak ved langsomt at nedsænke poserne i vand og luk posen omhyggeligt, når al luften er væk. Du kan med fordel også bruge vakuumposer og en vakuummaskine.
  • Læg poserne i vandbadet og indstil timeren til 15 minutter.
  • Tag poserne op af vandbadet efter hvert 3. til 5. minut, og massér blidt poserne for at blande massen.
  • Tag poserne op af vandbadet når timeren lyder. Servér med ristet brød.

Brun lidt smør, og hæld det over de tilberedte æg for at gøre det ekstra lækkert.

Lav saftige og sprøde grøntsager med sous vide

Saftige grøntsager (til 2 personer)

Udover bøffer og bearnaisesauce er din sous vide også rigtig god til at tilberede grøntsagerne, så de får den helt rette sprødhed.

Det skal du bruge

  • 6-8 gulerødder, persillerødder, kartofler o.lign.
  • 1 knsp. salt
  • Krydderurter som f.eks. rosmarin eller estragon
  • 1 spsk. smør

Sådan gør du

  • Skræl grøntsagerne, del dem og skær dem på langs.
  • Bland grøntsagerne sammen med smør, salt og krydderurter i en vakuumpose med lynlåslukning.
  • Vakuumpak posen ved langsomt at sænke den ned i vand. Luk posen, når al luft er ude.
  • Læg posen i vandbad ved 84 °C i cirka 1,5 time.

Brug gerne friske krydderurter samme med grøntsagerne for ekstra smag. Gulerødder og estragon passer fortrinligt sammen.

Se alle vakuumpakkere og poser