Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til boligen? Shop Amok her
Søg varer og brands
Køkkentips

Timm Vladimir: “Køkkenudstyr er ligesom værktøj”

Timm Vladimir sidder sjældent stille. Han ejer tre madskoler og et bryggeri, er vært på tv-programmet ’Den store bagedyst’ – og har lavet en køkkenserie i samarbejde med Imerco. Læs historien om Timm Vladimir og hans køkkenserie ”Kitchen” her.

Skrevet af Imerco · 30 oktober 2019

importedContent

Se alt Timm Vladimir Kitchen

Hvem

Timm Vladimir.

  • Madskoleejer, gastronomisk iværksætter og vært på tv-programmet ’Den store bagedyst’.
  • 51 år.
  • Gift med forfatteren Katrine Engberg.
  • Far til sønnen Cassius på 10 år.
  • Især kendt som vinder af tv-programmet ’Masterchef’ i 2011 og 2013 og som vært på ’Den store bagedyst’. Har desuden lavet sin egen produktserie, der er udviklet og designet i samarbejde med Imerco.

Mad er ren kærlighed

”Klar, parat, bag!”, er nok den sætning, du har hørt madskoleejer og gastronomisk iværksætter Timm Vladimir sige allerflest gange. Hvis du da er én af de knap én million danske seere, der har siddet klistret til tv-skærmen, når en håndfuld kageglade danskere har udfoldet deres kreativitet i tv-programmet ’Den store bagedyst’ på DR1.

Han har nemlig været vært på programmet i seks sæsoner.

Men i virkeligheden er Timm Vladimir mindst lige så meget i sit es, når han står på den anden side af køkkenbordet. Med hænderne i pizzadejen. Eller skeen i gryderetten. For ham er madlavning nemlig ren kærlighed.

”At lave mad er en grundlæggende måde at vise kærlighed på. Det oplevede jeg med min mor, da jeg var barn. Og det har jeg taget med videre. Det er min måde at vise omsorg og bibringe noget til min familie på,” siger han.

Timm Vladimir Kitchen

Fra tv-vært til gastronomisk iværksætter

Timm Vladimir holder sig dog ikke til at kokkerere i lejligheden på Østerbro, hvor han bor med sin kone og sin søn, 10-årige Cassius. Han har gjort det til sin levevej.

Men det lå ikke altid i kortene. Timm Vladimir er uddannet skuespiller og har haft mange værtsroller på tv. Han har dog altid dyrket madlavningen som en hobby derhjemme. Og efter han i henholdsvis 2011 og 2013 vandt madlavningskonkurrencen ’Masterchef’ på TV3, tog han springet. Fra at tale ind i kameraet. Til at hakke løg og pochere æg.

Hvilket i øvrigt, ifølge ham selv, slet ikke er så stort et spring endda.

”Det handler i bund og grund om at skabe noget. Hvad enten det er en ret eller et tv-program.”

Og sammenhængen bliver særligt tydelig, når han underviser på sine madskoler.

”Begge dele er en måde at stå over for folk på - underholde dem, få dem til at grine og lære dem noget. Omstændighederne er forskellige, men det hænger fuldstændig sammen. Faktisk kan jeg bedre lide, når folk selv er med til at ”skabe forestillingen” i stedet for, at de bare sidder og kigger på.”

Timm Vladimir vandt ’Masterchef’ første gang i 2011. I 2012 åbnede han sin første madskole. Og derfra er det egentlig kun gået én vej. Fremad.

Han sidder ikke stille på taburetten i ret lang tid ad gangen. Indtil videre tæller cv’et blandt meget andet to madskoler rundt om i landet, to titler som vinder af tv-programmet ’Masterchef’, eget bryggeri - og et samarbejde med Imerco.

Timm Vladimir Kitchen gryder og pander

Forelsket i en gryde

Timm Vladimir har altid været glad for godt køkkenudstyr. Mens mange drenge forelskede sig i piger og skateboards, forelskede 16-årige Timm sig i en gryde. Som dog var alt for dyr for hans udsultede sparegris.

Men drømmen om en dag at udvikle sine egne potter og pander satte sig fast. Og flyttede sig ikke ud af klappen de næste mange år. Faktisk blev den kun mere aktuel, i takt med at han - mange år senere - begyndte at jonglere med gryder og andet grej på sine madskoler.

Og nu, mange år efter den unge Timm Vladimir blev forelsket i en gryde, er køkkenserien en realitet. En køkkenserie, der på mange måder symboliserer det sted, hvor han i mange år har befundet sig. Midt imellem professionelle kokke og hjemlige køkkensysler.

Se video om Timm Vladimir Kitchen her

Det bedste fra to verdener

Den 51-årige madentusiast har en fod i både det professionelle og amatørernes køkken. Og ifølge ham selv er det netop det, der gør, at han kan udvikle en køkkenserie med det bedste fra begge verdener.

”Jeg er ikke kok. Jeg er en del af folket. Men jeg har en masse viden med og omgang fra det professionelle kokkemiljø, som jeg tager med og har brugt i udviklingen af produkterne. På den måde føler jeg mig som et bindeled mellem amatørerne og de professionelle.”

Og det er netop det, der kendetegner den nye køkkenserie ”Kitchen”. Den har funktionaliteten fra det professionelle køkken og designet, der passer ind i den almindelige danskers køkken. Det solide stål og det organiske træ. Det bedste fra to verdener.

Og så en god portion fokus på kvalitet.

”Køkkenudstyr er ligesom værktøj. Man kan have en skideflot skruetrækker – eller en skideflot kniv. Men hvis skruetrækkeren ikke kan skrue – eller hvis kniven ikke kan skære ordentligt, så bruger vi den ikke. Så er det bare en flot kniv.”

Timm Vladimir håber, at hans køkkenserie kan få flere danskere til at gribe gryderne og bruge mere tid på madlavningen. Og det kan nogle gange kan være nemmere – og sjovere - hvis man har noget ”sejt udstyr”, som han siger.

”Hvis nogen synes, at det er sjovere at lave mad, fordi de har købt en af mine knive, så er det fantastisk. Det er det, det handler om. At det er sjovt at lave mad. Så, hvis mit køkkengrej kan være motiverende og få folk mere ud i køkkenet, så er jeg glad.”

Se alt Timm Vladimir Kitchen