Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til boligen? Shop Amok her
Søg varer og brands
Køkkentips

Sådan vælger du det bedste krøllejern til dit hår

Leder du efter et krøllejern, der passer perfekt til din hårtype? I denne guide giver vi dig nogle bud på, hvilke krøllejern der passer til dit hår. Samtidig giver vi dig svar på, hvilket krøllejern, der kan give dig de vilde proptrækkerkrøller. Det helt afgørende er, at du finder ud af, hvor bred en kolbe dit krøllejern skal have.

Skrevet af Imerco · 23 april 2020

importedContent

Se alle krøllejern

Lad os komme i gang

Skal du krølle dit hår med et krøllejern, men er i tvivl om, hvilket krøllejern der passer bedst til lige præcis din hårtype?Eller vil du finde et krøllejern, der kan give dig lige netop de krøller, du ønsker? Det er vigtigt at vælge et krøllejern, der passer til den ønskede type af krøller. Mens krøllestørrelse kan være en personlig præference, bør valget også bestemmes af strukturen på dit hår, da nogle krøller kun fungerer med visse hårtyper. Det er således vigtigt at vide, hvilket krøllejern der krøller dit hår bedst, før du køber et.

Det vigtigste, når du skal finde et godt krøllejern, er at være afklaret med disse to spørgsmål, inden du begynder din søgning.

2 spørgsmål, du skal finde svar på, når du leder efter et krøllejern

 • Hvilke krøller vil jeg gerne have?
 • Hvilket krøllejern passer til min type hår?

Vores guide giver dig svar på disse to spørgsmål. Først gennemgår vi, hvilke krøller dit hår kan få med hvilke krøllejern, dernæst beskriver vi, hvilken størrelse krøllejern der passer til hvilket hår.

Hvilke krøller kan du få med et krøllejern?

Der er stort set alle typer af krøllejern til alle typer af hår. Herunder har vi beskrevet, hvilke typer af hår krøllejern kan bruges til, og hvilke krøller du kan få.

Der findes krøllejern til:

 • store krøller
 • kort hår
 • bølger
 • tyndt hår
 • fald
 • små krøller
 • pagehår
 • mellemlangt hår
 • hollywood-krøller
 • proptrækkerkrøller

Alle disse former for krøller er især afhængige af:

 • volumen på dit hår (tyndt, tykt, glat etc.)
 • længden på dit hår
 • om dit hår allerede har krøller

Det vil vi vise dig ved at guide dig gennem størrelsen på krøllejernets kolbe, altså den del, som rører dit hår.

Størrelsen på krøllejernets kolbe er ofte lig med størrelsen på de krøller, du ønsker.

De fleste kolber på krøllejern strækker sig fra 14 mm til 50 mm i bredden, og hver af disse kolber laver forskellige slags krøller. For tætte krøller bør du vælge en smal kolbe. Hvis du vil have løsere krøller, skal du gå efter en større kolbe.

Krøllejern til tyndt hår

Tyndt, glat hår fungerer bedst med mindre brede kolber. Selv hvis de stramme krøller mister formen i løbet af dagen, ser håret stadig godt ud. Store kolber, der skaber løse krøller, giver ikke varige krøller i denne hårtype. Tykt hår, der let fastholder formen, holder bedre på løsere krøller fra større kolber.

Krøllejern til stramme krøller

Krøllejern, der er mellem 15 mm og 25 mm er fremragende til at skabe tætsiddende krøller.

De mindre krøllejern fungerer godt til hår, der er forholdsvis kort og går til lige under skuldrene. Desuden er degode til både langt og kort hår, der af natur er krøllet. Det gør, at krøllejernet kan give de naturlige krøller et endnu skarpere udtryk.

Personer med helt lige og glat hår kan få disse tætsiddende krøller med større krøllejern. Processen er tidskrævende, men det kan sagtens lade sig gøre. Disse krøllejern fungerer også godt til tyndere hår.

kroeller proptraekkerkroeller kroellejern

Krøllejern til lidt løsere krøller og proptrækkerkrøller

Gå efter et 20 mm krøllejern, hvis du vil have lidt løsere krøller. Du kan også få proptrækkerkrøller med dette krøllejern, ligesom på billedet ovenfor. Afhængig af hvor løse du vil have krøllerne, skal du børste dem forsigtigt, efter de er blevet krøllet, så de løsner sig.

Denne størrelse krøllejern fungerer godt til kort eller mellemlangt hår. Det er også brugbart, hvis du vil have løse krøller, men har et tyndt og glat hår.

Krøllejern til begynderen og til de fleste typer hår

Køb et 25 mm krøllejern, hvis du gerne vil have et standard krøllejern, der kan det meste. Det betragtes af de fleste for at være go-to krøllejernet for selv den mindst trænede. Det giver enhver hårlængde en god omgang krøller. Skal du købe dit første krøllejern, kan du overveje at starte med et krøllejern på 25 mm.

Denne kolbe fungerer til både korte, mellemlange og lange krøller. Den er også god til at lave naturlige, tætsiddende krøller, og når de efterfølgende børstes ud, virker krøllerne naturlige i længere hår.

Krøllejern til flotte bølger og krøller i mellemlangt og langt hår

Vælg et krøllejern med en kolbe på 32 mm, hvis du har mellemlangt til langt hår. Denne størrelse på krøllejernet er den mest populære størrelse blandt kvinder med længere hår. Størrelsen skaber en ensartet krølning af hele håret. Den giver dig flotte krøller eller definerede naturlige, bløde bølger i håret. Det kan også bruges til kort hår for at give ekstra volumen og skabe bløde og løse krøller.

Krøllejern til rodede krøller

Få såkaldte strand krøller med en kolbe på 38 mm. Jo større kolbe, jo løsere er krøllerne. Denne størrelse krøllejern giver løsere og større krøller. Det er godt at bruge, hvis du vil have de rodede strandkrøller (ligesom på billedet herunder) eller store voluminøse krøller, såsom hollywood-krøller.

Denne størrelse fungerer i øvrigt bedst på længere hår. Nogle typer af mellemlangt hår kan også bruge den, men krøllejernet er for stort til kort hår.

krøller

Krøllejern til langt hår og store krøller

Brug en 50 mm kolbe, hvis du vil have et let rodet look. Dette krøllejern fungerer kun til langt hår. Det giver en afrundet struktur til enderne af dit lange hår. Dette krøllejern er godt til piger og kvinder med glat hår, der ønsker lidt form, uden at få helt definerede og markante krøller. Dette krøllejern er desuden fantastisk til at skabe en 70'er-inspireret stil eller en lidt flippet 90’er stil.

Et bonustip: Se på krøllejernets varmeindstillinger, og juster til din hårtype.

Forskellige hårtyper har brug for forskellige varmeindstillinger. Tykt hår kan godt tåle højere varme, mens tyndt hår har brug for en lavere temperatur for at forhindre skader på håret. Højere temperaturer er også nødvendige, hvis du krøller store mængder af hår ad gangen.

På mange krøllejern kan du indstille varmen. Det er ideelt, fordi du kan ændre temperaturen afhængigt af lige præcis din specifikke hårtype. En tommelfingerregel er, at du aldrig bør bruge temperaturer over 400 grader. Prøv at sigte efter en temperatur på 300-340 grader, når du styler dit hår. Hvis du har fint og tyndt hår, skal du gå helt ned på 175 grader for at undgå skader på håret.

Se alle krøllejern