Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til køkkenet? Gå på opdagelse her
Søg varer og brands
Køkkentips

Sådan redder du den skilte sovs

Du har kreeret den perfekte bearnaise eller hollandaise, men hvad er nu det? Sovsen skiller! Få gode tips til, hvordan du samler den igen.

Skrevet af Imerco · 15 februar 2017

importedContent

En mør bøf med en cremet bearnaisesovs – det er der ikke ret meget, der kan slå. Eller hvad med et lækkert stykke laks med en luftig hollandaise? Og sovsen skal selvfølgelig være hjemmelavet. Men har du efterhånden opgivet at lave den selv, fordi den altid ender med at skille? Så læs med her. Vi løfter låget for, hvordan du hurtigt kan redde den skilte sovs.

Skiller sovsen, så prøv et af disse gode råd

  • Tag skålen væk fra blusset og pisk en isterning i sovsen. Det vil oftest være nok til, at den samler sig.
  • Ellers kan du hælde 2 spsk. fløde – rigtig fløde på 38 % – i en gryde. Varm fløden op, og hæld langsomt den skilte sovs i, mens du pisker. Sovsen vil nu langsomt samle sig igen.
  • Er der intet, der virker, behøver du heldigvis ikke at starte helt forfra. Start blot med par nye æggeblommer, og pisk så den skilte sovs ind i dem. Så er du helt sikker på, at den samler sig igen.

Bearnaise sovs

Læs også: Undgå slidte gryder: Her er den bedste guide

Pisk, pisk, pisk! Vil du undgå, at sovsen skiller i første omgang, er det vigtigt at piske konstant, så æggene ikke bliver for varme og forvandler sig til røræg. Sørg også for at piske smørret ind lidt af gangen – og pisk det helt ind i sovsen, før du tilsætter mere