Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Spar 20% når du køber for minimum 200 kr*
Søg varer og brands
Køkkentips

Sådan opbevarer du din julemad bedst

Julen er fuld af lækker mad, men hvordan skal du opbevare de forskellige madvarer, så de holder sig friske og smagfulde? Få de bedste råd her.

Skrevet af Imerco · 12 december 2016

importedContent

Flæskesteg med sovs, rødkål, varm leverpostej, sild, æg og selvfølgelig masser af julesmåkager og konfekt. For de fleste bugner middagsbordet i juledagene med masser af dejlig julemad – og der er ofte rigeligt af det. Derfor er det vigtigt at opbevare maden korrekt, så du har lækre rester i dagene efter.

Julefrokostens mange retter

Både de lune retter og kolde anretninger må ikke stå for længe på spisebordet, så ind i køleskabet med dem så hurtigt som muligt. Det er vigtigt, at maden er dækket til, så den ikke mister smag eller tørrer ind. Det klarer du bedst med nogle gode opbevaringsbokse.

Se alle opbevaringsbokse

Husk, at maden helst ikke skal ligge alt for tæt i køleskabet. I et overfyldt køleskab er der mindre luftcirkulation, og det kan få temperaturen til at stige. Hvis dit køleskab er proppet, så skru evt. lidt op for kulden.

Sovs og andre fede fødevarer

Det kan være fristende at bruge plastikbøtten fra en liter is til sovsen fra flæskestegen, men fede fødevarer som sovs kan optage stoffer fra emballagen. Brug derfor kun isbøtten til is, yoghurtbægeret til mejeriprodukter og put de fede fødevarer i en opbevaringsboks eller frysepose.

Se alle opbevaringsbokse

Brød

Uanset om du serverer rugbrød, hvedebrød eller grovbrød til julefrokosten, holder det sig bedst frisk, hvis du opbevarer det i en perforeret plastikpose ved stuetemperatur og ikke i køleskabet. Så kan brødet nemlig ånde.   

Grøntsager

Til julens kolde anretninger hører også frisk pyntegrønt.  Løg, tomat, agurk, citron og avocado er det bedst at opbevare i en kurv eller skål uden for køleskabet, for de får nemt køleskader. Kartofler, kål, rodfrugter, svampe, peberfrugt og salat holder sig derimod friskt i længere tid, hvis de opbevares køligt i garagen, skuret eller køleskabets grøntsagsskuffe. 

Se vores udvalg af Cathrineholm skåle her

Se alle serveringsskåle

Julesmåkagerne

Du kan sagtens kaste dig over bagning af både pebernødder, vaniljekranse og brunkager i god tid. For så længe du opbevarer småkagerne i hver deres lufttætte beholder, kan de holde sig friske og sprøde i flere måneder. Om du vælger en fin og julet småkagedåse eller glasbeholder er lige meget, så længe den holder tæt. Det er nemlig luften, der gør småkagerne tørre og kedelige.

Opbevaring af julesmåkager

Se alle opbevaringsglas

Læg et stykke lyst toastbrød sammen med småkagerne – fugten fra brødet får dem til at bevare friskheden.

Konfekt

Når familien har brugt tid og kræfter på at kreere de små lækkerier, gælder det om at holde dem pæne og friske. Opbevar derfor din konfekt i en tætsluttet dåse ved cirka 12 grader – eller i grønsagsskuffen i køleskabet. Husk, at lade dåsen stå uåbnet en halv times tid, når du tager den ud af køleskabet. Så sætter kondensen sig ikke på konfekten, men på dåsen.

Se alle opbevaringsdåser