Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til boligen? Shop Amok her
Søg varer og brands
Køkkentips

Trend: Servér små retter for dine gæster

Det er ikke kun forretten, der behøver at være inddelt i små portioner. Du kan sagtens lade en hel menu bestå af små, delikate bidder – vi guider dig til en gennemført servering.

Skrevet af Imerco · 28 juli 2021

importedContent

Det trender lade menuen bestå af appetitvækkende retter i små versioner, som er både nuttede at se på, men også tillader alle omkring bordet at sammensætte sit eget måltid og kun røre ved den mad, som hver enkelt vil spise.

Tænk derfor i små hapsere, miniversioner af større retter og kanapé-anretninger, når du næste gang inviterer til middag – det er både anderledes og hyggeligt med små bidder, hvor man helt selv får lov at hapse sine favoritter over på tallerkenen.

mini retter servering tapas

TIP 1: Bordet som buffet

Du kan servere de små hapsere på smukke fade i forskellige højder, så spisebordet automatisk kommer til at agere buffet, hvor man frit kan vælge mellem udvalget.

Lad gerne nogle retter være serveret på opsatsfade, som du normalt ellers kun bruger til småkager og den slags – dadler svøbt i bacon, aspargeshapsere eller minitærter vil også sagtens kunne anrettes smukt herpå.

Se alle fade på fod

mini retter servering tapas

TIP 2: Kreative former

I stedet for at skære rugbrødet lige over, så brug i stedet andre former til at give din menu et personligt præg. Det er en nem og hurtig måde at give sin servering et interessant look på, som tilmed er super nemt at gå til.

Små laksemadder i cirkulær form, en blinispandekage formet som en stjerne eller måske en tyk skive squash med citrondressing stukket ud som firkanter – du bestemmer helt selv, hvordan og hvilke former du vil bruge. 

Se alle udstiksforme

mini retter servering tapas

TIP 3: All in på pynt

For at give din menu et ekstra delikat udtryk, så giv den gas med pynten. Agurkesnirkler, friske krydderurter og spiselige blomster er alt sammen med til at højne looket og gøre menuen mere festlig end ellers.

Det gælder både forretter, hovedretter og desserter – man kan kommer langt med de helt enkle og små detaljer i serveringen.

Tænk gerne i farver, når du pynter, så udtrykket bliver legende og interessant.

mini retter servering tapas

TIP 4: Alt i miniversion

En tærte er oplagt at have på menuen uanset årstid. Du kan snildt bage syndige minitærter til dessert, men hvorfor ikke bruge de små, nuttede tærteforme til at lave små versioner af din yndlingstærte med grøntsags- eller kødfyld? Husk blot at snit dit fyld ud i mindre dele end ellers.

Se alle ramekiner

mini retter servering tapas

TIP 5: Dessertdrømme

Glem alt om skærekage og lad også desserten være små, lækre hapsere. Tænk i minikager, iskugler serveret i hver sin champagneskål eller prøv med chokolademousse, der er lavet i hver sin lille skål på forhånd.

Mange desserter kan laves i forvejen, så du ikke skal stå og bikse med alle menuens mange retter lige op til serveringen.