Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Spar 20% når du køber for minimum 200 kr*
Søg varer og brands
Køkkentips

Ditte Julie: Sådan bliver du mesterbager

Få Ditte Julies tips og tricks til, hvordan du bliver mesterbager og fremtryller smukke og velsmagende kager.

Skrevet af Imerco · 22 september 2019

importedContent

Ditte Julie er kendt for sin deltagelse i DR1-programmet Den Store Bagedyst 2015. Her tryllebandt hun danskerne med sin kreativitet og sans for smukke og velsmagende kager. Ifølge Ditte Julie er det heldigvis ikke så svært at gøre hende kunsten efter.

Læs opskriften og tag dig god tid

- Læs stille og roligt opskriften godt igennem og gerne flere gange, inden du går i gang med at bage. Selvfølgelig kan det alligevel gå galt, men det er vigtigt, at du ikke giver op. Prøv at tænk over, hvad der gik galt. Research på nettet, læs forskellige opskrifter og bøger og prøv så igen. Det er det, jeg synes, er fascinerende ved at bage. At man kan nørde en opskrift og hele tiden bliver bedre og bedre, jo flere gange man bager. Ofte når du begår en fejl i køkkenet, og bagefter læser opskriften igennem igen, vil du tænke; arhh, det var det, jeg gjorde forkert.

by Ditte Julie silikoneform

Se by Ditte Julie stel- og bageserien her

Lad bageformen gøre arbejdet

Har du alle dage bagt den klassiske bradepandekage, men ønsker du at lave smukke moussekager eller pifte udseendet på din bradepandekage lidt op, så er bageformen din vigtigste hjælper.

Ifølge Ditte Julie skal du fortsat tage udgangspunkt i din bradepandekage, for den smager jo godt, men med en anderledes form, kan du opnå et helt nyt og mere elegant resultat.

- Du skal stadig tænke i din bradepandekage, men med en kageudstikker kan du få et mere avanceret look. Stik din bradepandekage ud i små kager, så den får et andet udtryk. Det kan nogle gange være udtrykket, der gør, at kagen ser ud som om, at den har været rigtig avanceret at lave, men det er jo stadig det samme bagværk.

- Man kan også tage den bradepandekage, man altid har lavet og halvere opskriften. Bag kagen i en springform og top med en mousse eller creme støbt i en silikoneform, så tilføjer du et nyt element, hvilket kan gøre hele forskellen. Så tænk ud af boksen uden at komplicere tingene.

Se by Ditte Julie bage- og stelserien her

Se by Ditte Julie stel- og bageserien her

Lær af dine fejl

Ditte Julie deltog i Den Store Bagedyst 2015, hvor hun nåede hele vejen til semifinalen. En oplevelse, som har lært hende meget af det, hun kan i dag.

- I Den Store Bagedyst tager en evaluering af din kage måske 30-40 sekunder på tv, men i virkeligheden tager den 20 minutter. Du får at vide, om hvert element passer sammen, hvad du burde have taget fra, hvad du ikke skulle have taget fra, om din mousse er skilt osv. Men ikke hvorfor, så det skal du selv eksperimentere med og finde ud af. Den viden, jeg har om kager i dag, er kommet af at læse bøger og researche på nettet, men mest af alt af egne erfaringer og alle de fejl, jeg har begået gennem tiden, for man bliver kun klogere af sine fejl.

Hvorfor skiller min mousse?

Det kan være svært at finde frem til den eksakte fejl, når man står derhjemme i køkkenet og bliver ved med at begå den samme fejl igen og igen. For hvorfor bliver moussen ved med at skille?

Ifølge Ditte Julie er der tre grundlæggende ting, der kan gå galt:

1. Din lage er for kold

Vender du en kold flødeskum i en kold lage, vil din mousse skille.

2. Din fløde er overpisket

Vender du en overpisket flødeskum i din lage, bliver den pisket yderligere, hvorfor moussen vil skille.

Det er derfor vigtigt, at du holder din lage ”lillefinger” varm og kun pisker din fløde meget let. Flødeskummen vil blive pisket yderligere, når den vendes sammen med lagen. Oftest står der i bageopskrifter, at en mousse skal være luftig, men det har intet med udseendet at gøre. En luftig mousse er luftig i din mund og forsvinder på tungen, hvilket kræver, at din mousse er flydende.

by Ditte Julie moussekage på tallerken

Ditte Julie har lanceret en helt ny bage- og stelserie, by Ditte Julie, til alle de bageglade. Serien er udviklet og designet af Ditte Julie i samarbejde med Imerco og byder på produkter til både bagning, pyntning og servering. Med multifunktionelt bageudstyr og et unikt stel sætter by Ditte Julie rammerne for, at alle kan fordybe sig i dessertkøkkenet og skabe mesterværker.

Se by Ditte Julie bage- og stelserien her

Se by Ditte Julie stel- og bageserien her