Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Medlemstilbud: Shop og spar 20-40% på ALT* stel, glas og bestik. Se tilbuddene her
Søg varer og brands
Køkkentips

5 gode tips til at undgå madspild

På verdensplan går en tredjedel af alle fødevarer enten tabt eller bliver smidt ud. Det er 1,3 milliarder ton mad hvert år. Samtidig med at 1 milliard mennesker sulter. Her er 5 gode tips til at undgå madspild

Skrevet af Imerco · 29 september 2020

Af Anna Fenger Schefte - uddrag fra bogen "Klimaguiden".

Title

1. Planlæg dine indkøb

Skriv en indkøbsliste og køb kun det, der står på din liste – og køb ind til flere dage ad gangen.

2. Pas på mængderabatter

Ofte er det ekstra ting, du ikke får brugt. Så sørg for enten ikke at lade dig friste af den lok­kende mængderabat, eller at have plads i fryseren eller skabet til de ekstra ting, du slæber med hjem.

3. Lav ikke mad til flere, end I er

Mange laver mad til alt for mange. Det skaber madspild.

4. Brug dine rester

Brug fx resterne til madpakkerne eller i næste dags middagsret.

5. Tænk over holdbarheden

Der er forskel på, om dine fødevarer har overskredet ”mindst holdbar til” eller ”sidste anvendelsesdato”. Sidstnævnte er vigtig at overholde, men førstnævnte er en vejledning. Ofte kan det, som har overskredet ”mindst holdbar til” godt række et par dage længere. Særligt, hvis du sørger for at opbevare dine madvarer, så de holder længst muligt.

Et godt tip

Ønsker du dine duge stivet af....

Tip nr 1

Broderi Anglaise

Det her er et godt tip

Richtext

Alm brødtekst

H2

H3