Klik & hent i butik

Byt i 1 år

Prismatch

Spar 20% på ALT* ved køb for min. 200 kr. Brug koden: KULØRT20
  • Hjem
  • Inspiration
  • Køkkentips
  • 5 tips til at brygge bedre kaffe

5 tips til at brygge bedre kaffe

Der findes utallige måder at brygge kaffe på. Uanset hvilken, du sværger til, så er der nogle ting, du skal holde øje med, hvis du vil have det allerbedste frem af kaffebønnerne. Her får du 5 tips til at brygge en bedre kop kaffe.

Skrevet af Imerco · 2 december 2020

importedContent

1. Find ud af, hvordan du bedst kan lide din kaffe

Er du til en hurtig kop eller to til at komme i gang på om morgenen, er en kaffemaskine, der brygger filterkaffe et godt valg. 

Skal kaffen være stærk og aromatisk eller bruges som basis for cappuccino eller cortado, så skal du have fat i en espressomaskine

Og hvis du brygger med stor omhu og nyder at have det rette værktøj i hænderne, kan det være du skal prøve kræfter med en espressokande eller stempelkande

2. Vælg en kvalitetsmaskine

En kaffemaskine af ordentlig kvalitet kan gøre hele forskellen for din kaffebrygning. En god kaffemaskine er nemlig nøje indstillet til at afstemme vandtemperatur og bryggetid i forhold til bønnernes malingsgrad.

TIP: Kig efter en certificering fra ECBC (European Coffee Brewing Centre) på din maskine. Så ved du den er gennemtestet og godkendt af fagfolk

Se alle kaffemaskiner her

3. Behandl bønnerne bedre

Kaffebønner og kværnet kaffe skal opbevares tørt, mørkt og køligt. Put kaffen i en beholder, der kan lukkes tæt, og som er i et ikke-gennemsigtigt materiale, og hav den stående i køleskabet. Så bevarer du bedst bønnernes smag og aroma.

Vil have det allerbedste ud af dine kaffebønner, skal du først kværne dem lige inden, du brygger kaffen. Faktisk mister kværnet kaffe smagsstoffer allerede et kvarter efter, de er kværnet.

Se alle kaffekværne her

4. Bryg med blødt, filtreret vand

Vandet, du bruger til at brygge din kaffe af, er vigtigere, end du tror. Mange steder i Danmark har vi hårdt vand, fordi der er meget kalk i vandet. Hårdt vand gør det sværere at opløse kaffen og giver en svagere kaffesmag. 

Løsningen er at brygge kaffe med filtreret vand. Du kan installere et vandfiltreringssystem i dit hjem og tappe blødt, filtreret vand direkte fra hanen til din kaffebrygning. Samtidig slipper du for, at din kaffemaskine kalker til lige så ofte.

5. Mål, mål, mål!

Uanset om du brygger din kaffe på en almindelig kaffemaskine, i en stempelkande eller med pour over, er forholdet mellem kaffebønner og vand essentielt.

En rigtig god kop kaffe er brygget i et 1:20 forhold mellem vand og bønner. Det vil sige, der skal 7,5 gram kaffe til 150 ml vand. Så her er en kaffevægt eller en måleske udstyret, der får dig godt i mål med kaffebrygningen.

TIP: Temperaturen på vandet, du brygger med, skal ligge mellem 92 og 96 grader

Se alt tilbehør til kaffe her