Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til boligen? Shop Amok her
Søg varer og brands
Udeliv

Sankthansaften: Nyd en picnickurv ved bålet

Sankthansaften er det tid til at synge midsommervisen og brænde heksen på bålet. Få inspiration til alt, du behøver, for at holde en hyggelig picnic i bålets skær.

Skrevet af Imerco · 8 juni 2017

importedContent

Vi elsker vort land, når den signede jul, tænder stjernen i træet med glans i hvert øje.

Sådan synger de fleste af os, når vi står omkring sankthansbålet for at fejre sommeren. Den lune midsommeraften er også en god anledning til at pakke en lækker picnickurv og nyde maden på et tæppe, mens ilden knitrer, røglugten breder sig, og kroppen falder helt til ro.

Vi guider dig her til alt, du behøver til en hyggelig picnic for hele familien.

Bløde plaider

En blød, tyk plaid er et must til enhver picnic, så I ikke fryser eller bliver fugtige, når duggen falder. Hav også et par ekstra flecetæpper med i tasken, som I kan putte jer under, når det begynder at blive køligere.

Se vattæppet fra Juna her

Se alle plaider

Picnickurven

En fin picnickurv gør det ekstra hyggeligt. Fyld den op med alle jeres yndlingsretter. Det kan godt være en udfordring at spise på et tæppe, så gem stegen til en anden dag, og pak i stedet masser af frikadeller, minipizzaer, små sandwich, pølsehorn og frugt og grønt i mundrette bidder.

Picnickurv

Læg et par kølelementer ned i picnickurven – så holder maden sig frisk længere.

Læs også: 3 snacks du kan lave på bålet

Servietter

Du får helt sikkert brug for servietter, når du spiser i det fri – især hvis du har ungerne med. Pak en god stak, og hav eventuelt også en servietholder med, så de ikke blæser væk.

Hold det koldt – eller varmt

Ingen picnic uden iskold vand, saftevand, lemonade og måske en flaske rosé til de voksne. En vinkøler holder vinen kølig, mens en drikkeflaske til ungerne er sagen. Når mørket falder på, er det også hyggeligt at slutte måltidet af med en kop kaffe eller varm kakao, så husk også termoflasken.

Termoflaske

Hygge efter maden

Når I er færdige med at spise, er det skønt at ligge og stirre ind i bålets flammer. Du kan også tage en god bog, en tegneserie eller et kort- eller quizspil med for at fuldende oplevelsen. Eller en bold, hvis I har brug for at bevæge benene lidt.

Læs også: Hold din fødselsdagsfest udenfor

Har du ikke tid til at stå i køkkenet inden sankthansaften, tilbyder flere caféer og restauranter en picnicbox fyldt med lækkerier – lige til at tage med.