Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Spar 20% når du køber for minimum 200 kr*
Søg varer og brands
Udeliv

Vild have: Byd insekterne og andre dyr velkommen hjem

Fuglekvidr, nuttede egern og flittige insekter. Skab god plads til de forskellige dyrearter i haven, og den vil hurtigt summe af et rigt dyreliv.

Skrevet af Imerco · 31 maj 2021

importedContent

Der er ikke noget bedre end at vågne til flerstemmigt fuglekvidder, se et lille egern pile op ad en træstamme og høre biernes summen, når de besøger din blomstrende have.

En dyre- og insektvenlig have gavner miljøets cirkulære kredsløb, mens det også skaber liv i din grønne oase.

Her i artiklen får du gode råd til at skabe en insektvenlig have, som vilde bier og andre dyr vil få gavn af. 

vild have insekter

Vild have - med vilje!

Rod lidt i hjørnerne

Skab forskellige levesteder til dyrene med en bunke grene, kvas og blade, en gammel træstamme, en brændestak eller en bunke store sten.

Åbn et insekthotel

Bier er nødvendige i enhver have, så blomsterne kan blive bestøvet og se smukke ud år efter år. Inviter de små hårdtarbejdende hjælpere i haven inden for i et insekthotel. Her kan bier og hvepse bygge rede i de aflange rør og få selskab af mariehøns, sommerfugle og alle de andre insekter, der holder til i din have. 

vild have insekter

Plant forskellige planter

Vælg planter, der give føde til fugle, egern, insekter og andre dyr året rundt. Jo flere forskellige slags, jo rigere dyreliv. Mange dyr er nemlig kræsne, når de skal vælge deres føde- og ynglesteder.

Fodr fuglene hele året

Vinteren kan være en svær tid, og især småfuglene sætter pris på en hjælpende hånd hele året rundt. Hæng foderkugler i træerne, eller stil et foderbræt foran dit køkkenvindue – så kan du glæde dig over synet af fuglene lige fra morgenstunden.

Se alt til havens dyr

vild have insekter

Husk vandet

En af de vigtigste forudsætninger for et rigt dyreliv i haven er adgang til vand. Sæt små fuglebade rundt om i haven, og sørg for, at de altid er fyldte, eller endnu bedre: Etabler en lille havedam.

Undlad sprøjtemidler og kunstgødning

Det skader den naturlige biodiversitet i din have.

Se alle vandfontæner