MEDLEMSTILBUD: Spar 25% på udvalgt Royal Copenhagen! Find dine favoritter til gode priser.
MEDLEMSTILBUD: Spar 25% på udvalgt Royal Copenhagen! Find dine favoritter til gode priser.

Æbleskiver er en sikker vinder til jul, men har du prøvet dem i en salt version? Få opskriften på en lækker variant her, der er perfekt på brunchbordet eller som elegant forret.
Skrevet af Imerco · 28 oktober 2025De lækre æbleskiver med fyld og rogn er skønne som en let starter til festen, frokosten eller blot en delikat hapser.
Til 15 stk.
175 g hvedemel
1 tsk. natron
1 tsk. havsalt
Peber
2 æg
2 dl kærnemælk
Smør til stegning
200 g cremefraiche 38%
100 g ørredrogn
1 bundt dild

Bland mel, natron, salt og lidt kværnet peber sammen. Del æggene i blommer og hvider.
Rør æggeblommerne sammen med kærnemælk, og pisk det i melblandingen med et piskeris.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen. Lad dejen hvile i køleskabet i 10-15 minutter.
Varm en æbleskivepande op ved god middelvarme, kom lidt smør i hver fordybning, og lad det bruse af.
Fyld dej i panden, så det står et par mm. fra kanten. Når sidste fordybning er fyldt, er første skive sandsynligvis klar til at blive drejet en kvart omgang med en kødnål, så den rå dejmidte flyder ned og danner bund.
Giv hver æbleskive et dryp dej mere, inden du vender dem helt, og de bager færdige – på den måde får du flot runde æbleskiver.
Tjek med en nål, at de er gennembagte. Fortsæt bagningen, og husk
en knivspids smør i hver fordybning mellem bagningerne.
Lad æbleskiverne køle lidt. Anret æbleskiverne på et fad, og skær et kryds i toppen af hver.
Fyld en teskefuld cremefraiche i hver æbleskive. Top med rogn og fintsnittet dild.
Servér straks.
Læs også: Se flere opskrifter på lækre opskrifter.