NY TILBUDSAVIS! Friske priser og vilde tilbud.
Servér denne skønne og kønne julesalat, der er formet som den smukkeste julestjerne, som tilbehør til hovedretten eller som selvstændig frokostret.
Skrevet af Imerco · 29 oktober 2024Med lidt anretningssnilde får du her mulighed for at servere velsmag på allerhøjeste vis, da salaten er særligt smuk og indbydende, når den udfolder sig som en stjerne.
4-6 personer
2 hoveder julesalat
1 pose skyllet rucola (50 g)
2 pærer
2 spsk. frisk citronsaft
4 friske figner
Olivenolie
Peber
150 g Danablu eller lign. ost
25 g rugbrødschips
2 spsk. honning
2 spsk. dijonsennep
2 spsk. hvidvinseddike
20 g valnøddekerner
1 dl olivenolie
Salt og peber
Skil julesalaten i blade. Arrangér dem med den spidse ende udad i en cirkel på et flot serveringsfad.
Drys rucola udover. Skær pærerne i både, og vend dem med citronsaft. Skær også figner i både, og fordel pærer og figner på salaten. Dryp med olivenolie og sort peber.
Drys med smuldret ost. Afslut med knas af rugbrødschips brækket i mindre stykker.
Kom alle ingredienserne til valnøddedressingen i et stavblenderglas, og blend til en cremet dressing.
Servér dressingen i en skål i midten af julesalaten.
Salaten egner sig smukt til julefrokostbordet, men gør det også godt som knasende supplement til confiteret and, som du finder opskriften på her.