Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til boligen? Shop Amok her
Søg varer og brands
Drikke

Hvid julegløgg

Den hvide gløgg er et lækkert alternativ til den klassiske gløgg, der hører julen til – den er friskere og lettere, men mindst ligeså julet!

Skrevet af Imerco · 9 november 2021

importedContent

Den hvide gløgg er et skønt og ’mildere’ alternativ til den klassiske røde gløgg, som vi kender. Den er nemlig friskere, men har den samme krydrede, karakteristiske julede smag – og så supplerer den fint julens søde sager, uden at det bliver for tungt. Du kan endda lave en alkoholfri version, hvor de varme krydderier virkelig får lov til at udfolde sig.

Se alle gløgg glas

Det skal du bruge (4-6 personer)

  • 5 dl god æblemost
  • 60 g sukker
  • 2 kanelstænger
  • 2 stjerneanis
  • 4 nelliker
  • 5 kardemommekapsler
  • 3 cm frisk ingefær, skåret i tynde skiver
  • 1 flaske hvidvin
  • Evt. lidt friskpresset citronsaft

Desuden

  • Smuttede hele mandler
  • Små røde æbler (f.eks. pigeon), skåret i skiver

Brug julens varme krydderier i din hvid julegløgg

Sådan gør du

  • Hæld æblemost i en lille gryde, og tilsæt sukker og krydderier.
  • Kog mosten op og lad den simre i 15 minutter.
  • Tag derefter gryden af blusset, og lad mosten trække under låg i 30 minutter.

Lad eventuelt æblemosten trække til dagen efter for at intensivere smagen.

  • Hæld æblemosten igennem en sigte og over i en gryde.
  • Tilsæt hvidvin, og varm op til lige under kogepunktet.

Ønsker du en stærkere gløgg, kan du tilsætte 2 dl hvid rom eller Calvados. Du kan også lave en alkoholfri version – du skifter bare hvidvinen ud med æblemost.

Pynt din hvid julegløgg med appelsin og kanel

  • Tag gryden af blusset, og smag gløggen til – måske skal der lidt mere sukker i den. Du kan også tilsætte 1-2 spsk. citronsaft – det kommer meget an på, hvor syrlig den most og hvidvin, du har brugt, er.
  • Hæld gløggen i varmefaste glas, og tilsæt 1 spsk. smuttede mandler og et par skiver frisk æble til hvert glas.
  • Servér straks og nyd!

Pift gløggen op ved at pynte med en appelsinskal-spiral og en kanelstang inden servering.