Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til køkkenet? Gå på opdagelse her
Søg varer og brands
Desserter og kager

Vaniljekranse-sandwiches med chokoladeganache

Byt julens klassiske vaniljekranse ud med denne opgraderede version med to vaniljekranse samlet med den lækreste chokoladeganache dyppet i mørk chokolade. Vi lover dig, at de smager så juleenglene synger!

Skrevet af Imerco · 7 december 2021

importedContent

Hvilken julesmåkage er din favorit? De lyse og sprøde vaniljekranse er en sand juleklassiker, som mange holder af, og har tradition for at bage i juletiden. Men denne version er noget for sig selv, og vil helt sikker blive din nye favorit iblandt julens småkager. Så find din vaniljekransemaskine, også kendt som kødhakkeren, frem og lav denne nemme og lækre udgave.

Se alle bageartikler

Det skal du bruge

Vaniljekranse (ca. 40 stk.)

  • 50 g mandler
  • 1 vaniljestang
  • 175 g hvedemel
  • 60 g kartoffelmel
  • 150 g koldt smør, skåret i tern
  • 125 g sukker
  • 1/2 æg

Chokoladeganache

  • 200 g piskefløde
  • 20 g glukosesirup
  • 150 g chokolade, hakket eller knapper, gerne halv mørk- og halv mælkechokolade
  • 45 g smør

Tempereret chokolade

  • Ca. 250 g mørk chokolade

Sådan gør du

Lækre vaniljekranse-sandwiches med chokoladeganache

Vaniljekranse 

  • Skold og smut mandlerne.
  • Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland dem med en smule af sukkeret.
  • Hak vaniljestangen ud i små stykker.
  • Kom mandler, vaniljesukker og hakket vaniljestang i en minihakker og hak det helt fint.
  • I en foodprocessor blandes mel og kartoffelmel sammen.
  • Tilsæt koldt smør i tern og kør hurtigt blandingen, til smørret er smuldret i melet.
  • Tilsæt sukker- mandel-vanilje-blandingen og bland.
  • Tilsæt ægget og saml hurtigt dejen til den er ensartet.
  • Kom dejen i en frysepose og stil den på køl i min. 30 min, men gerne til dagen efter, så den kan trække smag.
  • Hvis dejen står på køl til dagen efter, skal den tages ud 30-60 min før vaniljekransene skal bages, så den ikke er for hård.

Se alle foodprocessorer

Brug din vaniljekransemaskine eller kødhakker til vaniljekranse-sandwiches

  • Tænd ovnen på 200 °C varmluft.
  • Sæt stjernen i kødhakkerens kageplade, kom dejen i kødhakkeren og kør dejen igennem.
  • Støt dejen, når den kommer ud og fold dejstykker på ca. 10 cm til vaniljekranse.
  • Sørg for indimellem at trykke mere dej ned i kødhakkeren.
  • Læg vaniljekransene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem midt i ovnen i ca. 10 min, til de er fint lysebrune. Hold godt øje med dem, da bagetiden afhænger af ovnen.
  • Lad vaniljekransene afkøle på en bagerist.

Se alle kødhakkere

Saml dine vaniljekranse-sandwiches med chokoladeganache

Chokoladeganache

  • Kom piskefløde og glukosesirup i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet.
  • Kom den hakkede chokolade i et højt glas til en stavblender.
  • Hæld den varme flødeblanding på chokoladen og blend med stavblenderen.
  • Tilsæt smørret i tern og blend igen til en ensartet, blank og homogen masse.
  • Hæld ganachen i en skål og dæk med husholdningsfilm.
  • Stil ganachen på køl i 1-2 timer. Ganachen skal samle sig til en fast masse, som kan sprøjtes ud, uden at den flyder ud.
  • Kom ganachen i en sprøjtepose med en rund tyl.
  • Sprøjt ganachen ud på halvdelen af vaniljekransene og saml vaniljekransene til sandwiches.
  • Stil vaniljekranse-sandwichene på køl i ca. 1 time, inden de dyppes i tempereret chokolade.

Se alle sprøjteposer og tyller

Tempereret chokolade

Mikroovn

  • Kom den hakkede chokolade i en skål, der kan tåle varme.
  • Giv chokoladen 30 sek. i mikroovnen og rør rundt. Gør dette af nogle omgange, indtil chokoladen begynder at smelte.
  • Giv nu chokoladen 10 sek. af ca. 4-5 omgange eller til chokoladen er 33 °C.

Vandbad

  • Bring 1 liter vand i kog i en gryde.
  • Hak al chokoladen på et skærebræt.
  • Tag gryden af varmen.
  • Stil en glasskål over vandbadet og kom 2/3 af chokoladen i skålen.
  • Lad chokoladen smelte under omrøring i ca. 10 min. til den når en temperatur på 40-45 °C.
  • Tag nu skålen af gryden og stil den på bordet.
  • Tilsæt den sidste 1/3 af chokoladen og lad den smelte under omrøring.

Se alle stegetermometre

Dyp vaniljekranse-sandwiches i chokolade

Dyp vaniljekransene

  • Dyp vaniljekranse-sandwichene halvt i chokoladen og læg dem på et stykke bagepapir på f.eks. et skærebræt.
  • Stil kagerne på køl til chokoladen er størknet. Herefter kan vaniljekransene opbevares i en tætsluttende kagedåse på køl. Velbekomme!

Opskriften er udviklet af Frederikke Wærens