SHOP AMOK: KØB 2 - SPAR 25% på populære brands* som ImercoPlus medlem.
En skøn vaniljeis er altid en skøn dessert – ikke kun om sommeren, men også gerne som en anderledes dessert til jul, hvis du topper med julet knas.
Skrevet af Imerco · 30 september 2025Blød, cremet, vaniljeprikket, og ikke til at stå for. Softicen skal spises helt friskrørt, så du sættersæt maskinen i gang 30 minutter før istid, og tapper den lækreste is af hjemmelavet ismasse.
Til 4 personer
3½ dl piskefløde
5 dl sødmælk
1 stang vanilje
130 g sukker
½ tsk. havsalt
8 æggeblommer
Hæld piskefløde, sødmælk og vaniljestang og udskrabede vaniljekorn i en lille tykbundet gryde. Drys med 3 spsk. af det afvejede sukker samt salt. Varm op ved svag varme, til lige under kogepunktet.
Pisk æggeblommerne let sammen med det resterende sukker i en skål.
Hæld den varme flødeblanding i æggeblommerne under piskning, og hæld blandingen tilbage i gryden. Varm forsigtigt op under omrøring, til den tykner let a la cremet sauce. Den må IKKE koge! (Har du et termometer, så stop på ca. 83-85 grader).
Hæld softicemassen igennem en sigte og ned i en skål, og sæt den i køleskabet i minimum 1 time.
Hæld den kolde softicemasse i ismaskinen, og indstil den på ”Softice-mode”.
Vælg niveau 6, og sæt maskinen i gang. Kør ismassen, til konsistensen er cremet (eller til maskinen bipper, og Frost-indstillingen selv slår fra – det tager ca. 30-35 minutter for denne portion).
Kør softicen direkte ned i smukke is-skåle. Hvis der er rester, så kør også dem ud af maskinen, og gem dem i en bøtte i fryseren, da flødeis kan skille ved for langvarig omrøring.
Servér softicen med sauce og drys.
Læs også: Isdesserter til jul.
Softicen er lækrest, hvis den tappes efter at have kørt 30 minutter på maskinen.