Klik & hent i butik

Byt i 1 år

Prismatch

Spar 20% på populære brands, når du køber for min. 200 kr.* Brug koden: Julehygge
Desserter og kager

5 is, der smager af jul

Hvem siger, at man ikke kan spise is til jul?! Her får du fem varianter, der beviser det modsatte. Her får du en grundopskrift på vaniljeis samt lækre bud på smagsvarianter, der får enhver is-elsker i julestemning.

Skrevet af Imerco · 24 oktober 2022

Appelsin, juleskum eller makroner – alle de julede ting, som du kender fra slikfadene ved juletid, får du nu mulighed for at kunne nyde som iskolde desserter.

Se alle ismaskiner

Grundopskrift på vaniljeis (ca. 1 liter)

Det skal du bruge

5 dl piskefløde
2 dl sødmælk
150 g sukker
1 vaniljestang
8 æggeblommer

Sådan gør du

Hæld fløde, mælk og et par skefulde af sukkeret i en tykbundet gryde sammen med udskrabet vaniljestang og vaniljekorn. Varm op ved svag varme til lige under kogepunktet.

Pisk æggeblommer og resten af sukkeret let sammen i en stor skål.

Hæld den varme flødeblanding i æggeblommerne under piskning, og hæld straks tilbage i gryden.

Varm blandingen op ved lav varme og under omrøring til den når en temperatur på ca. 83-85 grader. Den skal tykne lidt, men må IKKE koge.

Hæld straks cremen igennem en sigte ned i en skål, dæk den med husholdningsfilm på overfladen, og sæt den i køleskabet.

Når cremen er kold, skal du køre den til is i ismaskinen. Kør til isen har konsistens som softice, og tilsæt så det valgte fyld – se smagsforslag herunder.

Stop maskinen så snart fyldet er jævnt fordelt, og sæt isen i fryseren i minimum 2 timer inden servering.

Opbevar isen i en lufttæt plastbeholder, og spis den inden to uger efter at du har lavet den.

Juleis med marcipanbrød og syltet appelsin

Hak 2 marcipanbrød (80 g) groft, og rør dem i vaniljeisen sammen med 50 g hakket syltet appelsinskal (pomerans) og revet skal af 1 appelsin, lige inden den er rørt færdig i maskinen.

Juleis med amarenabær, brændte mandler og chokolade

Rør 125 g amarenabær, 75 g brændte mandler og 75 g hakket mørk chokolade i vaniljeisen, lige inden den er kørt færdig i ismaskinen.

Juleis med svesker, portvin og makroner

Udblød 150 g udstenede svesker i 1 dl portvin natten over. Hak så sveskerne groft og bland dem i vaniljeiscremen sammen med den overskydende portvin. Kør cremen til is i ismaskinen, og tilsæt groft knuste makroner lige inden isen er kørt færdig i ismaskinen.

Juleis med lakridspulver, lakridssmåkager og tørrede tranebær

Pisk 2 spiseskefulde lakridspulver ud i vaniljeiscremen, og kør den til lakridsis på ismaskinen. Bræk en håndfuld lakridssmåkager i grove stykker, og rør dem i isen sammen med 75 g tørrede tranebær, lige inden isen er kørt færdig i ismaskinen.

Juleis med julesmåkager, juleskum, nougat og nødder

Bræk en håndfuld småkager i grove stykker og klip 50 g juleskum i små stykker med en saks. Skær 75 g kold, blød nougat i små stykker, og hak 50 g valnødder eller hasselnødder groft. Rør alt i vaniljeisen, lige inden den er kørt færdig i ismaskinen.