Du kender måske S’mores fra bålet, hvor en ristet skumfidus lægges imellem to kiks med et stykke chokolade? Prøv denne luksus-version som på bedste vis forener de klassiske smage fra S’mores i en lækker kage. S'mores er en sammentrækning af ordene "some more", og det er lige hvad kagen smager af – nemlig mere!
Se alt bageudstyr.
Det skal du bruge
Kiksebund (ca. 24 stykker kage)
- 550 g Digestive kiks
- 300 g smør, smeltet
Brownie
- 235 g smør
- 235 g mørk chokolade (gerne 60 %)
- 150 g kakaopulver
- 1 spsk. espressopulver eller 1 spsk. stærkt espresso shot (kan undlades)
- 400 g sukker
- 100 g brunfarin
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 lille tsk. salt
- 6 æg
- 130 g hvedemel
Skumfidusmasse
- 8 blade husblas
- 1 dl vand
- 200 g sukker
- Kornene fra 1 vaniljestang
Sådan gør du

Kiksebund
- Tænd ovnen på 180 °C varmluft.
- Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt finmalede.
- Smelt smørret og bland sammen med kiksene.
- Hæld kiksemassen i en form på 42 x 29 cm beklædt med bagepapir i bunden.
- Pres massen godt ned i bunden og bag bunden i ovnen i 8 min.
- Lad bunden afkøle.
Se alle bradepander.

Brownie
- Smelt smørret i en gryde.
- Bland chokolade, 100 g af kakaopulveret og espressopulver sammen i en skål og hæld det smeltede smør udover.
- Lad det stå i et par minutter og rør det herefter rundt så massen samler sig og bliver blank.
- Stil chokoladeblandingen til side.
- Bland sukker, brun farin, vaniljesukker og salt sammen i en skål og pisk et æg i ad gangen.
- Pisk i ca. 5-10 minutter til det bliver en sej og luftig æggesnaps.
- Tilsæt chokoladeblandingen i en tynd stråle imens der fortsat piskes.
- Sigt hvedemel og de resterende 50 g kakaopulver i dejen og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber.
- Hæld dejen på kiksebunden og bag kagen i ca. 20 minutter.
- Lad kagen afkøle.
Se alle bageredskaber.

Skumfidusmasse
- Udblød husblassen i koldt vand.
- Kom vand, sukker og vanilje i en gryde og kog det op til 110 °C. Det tager ca. 20 minutter. Sukkeret skal være helt opløst, og det skal boble.
- Tag gryden af varmen.
- Vrid husblassen, så der ikke hænger mere vand ved og kom det i gryden, og rør rundt til husblassen er smeltet.
- Lad sukkermassen køle af i ca. 10 minutter.
- Hæld sukkermassen i en røremaskine og pisk i 15 minutter til massen er hvid, luftig og sej.
- Fordel marengsen over den kolde kage og brænd den forsigtigt med en gasbrænder.
- Servér S’mores kagen med det samme. Velbekomme!
Se alle gasbrændere.
Opskriften er udviklet af Frederikke Wærens.