Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til køkkenet? Gå på opdagelse her
Søg varer og brands
Desserter og kager

Semlor snegle med remonce, mandelfyld og flødeskum

Det bedste af to verdener mødes i disse Semlor snegle med remonce, mandelfyld og flødeskum. Du får nemlig både den luftige bolle fra kanelsneglen og det lækre fyld fra en Semla i en skøn forening.

Skrevet af Imerco · 24 januar 2022

importedContent

Er du klar til en anderledes fastelavnsbolle? Denne version er en kombination af to lækre sager – kanelsneglen og den svenske fastelavnsbolle Semla. Resultatet er en blød og luftig bolle med kanelremonce, sødt mandelfyld og blødt flødeskum. Bedre bliver det næsten ikke, hvis du spørger os! Prøv dem selv – de er ganske nemme at lave.

Se alle bageartikler

Det skal du bruge

Dej (16 stk.)

  • 30 g gær
  • 3,5 dl sødmælk, lunken
  • 2 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • 150 g smør, stuetemperatur (skåret i tern)
  • Ca. 700 g mel
  • ½ tsk. salt

Remonce

  • 125 g smør, stuetemperatur
  • 2 spsk. stødt kanel
  • 85 g sukker
  • 50 g brun farin
  • 65 g revet marcipan
  • 1 sammenpisket æg med 2 spsk. sødmælk til pensling

Mandelfyld

  • 200 g mandler
  • 200 g marcipan, revet
  • 2 æggehvider
  • 50 g flormelis
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk. kardemomme

Desuden

  • Flødeskum af ca. 3,5 dl piskefløde
  • Flormelis til drys

Sådan gør du

Semlor snegle - det bedste fra to verdener

Dej

  • Opløs gæren i halvdelen af den lunkne mælk i en røremaskine. Når det er opløst, hældes resten af mælken i.
  • Tilsæt sukker, æg og kardemomme og rør godt.
  • Tilsæt nu ca. halvdelen af melet og ælt dejen på din røremaskine.
  • Tilsæt salt og tilsæt derefter resten af melet sammen med blødt smør (skåret i tern) indtil dejen smidig, blank, lidt klistret og slipper skålen, når den rører rundt.
  • Lad dejen hæve 1 time i skålen under et fugtigt viskestykke.
  • Tænd ovnen på 200 °C varmluft.
  • Rul dejen ud i en firkant og smør remoncen omhyggeligt ud på hele dejen.
  • Rul dejen til en lang pølse og skær 16 lige store snegle ud.
  • Placer sneglene tæt på hinanden i en bradepande beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  • Pensl dem herefter med sammenpisket æg og bag dem i midten af ovnen i ca. 20-25 minutter, til de er gyldne. Lad sneglene afkøle.

Se alle røremaskiner og tilbehør

Sødt og lækkert mandelfyld i semlaen

Mandelfyld

  • Rist mandlerne på en tør pande, til de er gyldne.
  • Hak mandlerne fint i en foodprocessor og kom dem i en skål.
  • Tilsæt revet marcipan, æggehvider, flormelis, piskefløde og kardemomme.
  • Rør ingredienserne godt sammen til en sammenhængende masse.
  • Kom fyldet i en sprøjtepose og klip et lille hul i posen.

Se alle foodprocessorer

Semlor sneglen er den nye fastelavnsbolle

Sådan samles Semlor sneglene

  • Pisk fløden til flødeskum og kom det op i en sprøjtepose med en stjernetyl.
  • Træk eller skær kanelsneglene lige så forsigtigt fra hinanden.
  • Skær toppen af hver kanelsnegl og sprøjt mandelfyld på og derefter flødeskum ud på hver og slut af med at lægge toppen tilbage på sneglene.
  • Drys flormelis på Semlor sneglene og servér straks. Velbekomme!

Se alle sprøjteposer og tyller