- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Desserter og kager
- opskrift på peberkager af ditte julie

Bag selv lækre, sprøde peberkager til jul
Peberkager hører juletiden til med dekoration og familiehygge. Julen er hjerternes fest og børnenes fest, og de lækre peberkager er perfekte at lave sammen med børnene. Følg Ditte Julies opskift på sprøde peberkager.
Skrevet af Imerco · 4 november 2020Opskriften giver ca. 50 stk.
Ingredienser:
125 g smør
200 g mørk sirup
150 g brun farin
1/2 citron, skallen
1/2 tsk stødt sort peber
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt nelliker
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk lakridspulver
3 tsk kanel
2 tsk natron
1 æg, str M/L
500 g Valsemøllen Kage Hvedemel
lidt salt
Sådan gør du:
Smør, sirup, brun farin og citronskal kommes i en gryde og koges sammen.
Tilsæt krydderier og natron, og lad massen køle lidt ned.
Sigt melet i en røre skål og kom den lune smørblanding op til melet og rør det sammen på en røremaskine.
Tilsæt ægget og rør dejen homogen.
Stil peberkagedejen på køl – gerne flere timer – eller i flere dage.
Rul peberkagedejen ud og udstik nogle små småkager
Bag peberkagerne i midten af en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 5-10 minutter.
Dekorer med lidt glasur, sukkerperler, kokosdrys eller andet.
Opskriften er udarbejdet af Ditte Julie i samarbejde med Valsemøllen.