MEDLEMSTILBUD: SPAR 20% ved køb for min. 300 kr.*
Server Ditte Julies luksus kirsebærsmåkager og glæd dine gæster. Småkagerne har en næsten syndig smag af søde bær, hvid chokolade og vanilje - og så er de utroligt smukke at se på med den kirsebærrøde farve og pynt af guld.
Skrevet af Imerco · 2 november 20201,5 blad husblas
150 g god hvid chokolade
3 tsk. kirsebærstøv (frysetørret) - hindbær- eller jordbærstøv kan også anvendes
3 dl piskefløde
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
Hak chokoladen groft og kom den i en dyb skål sammen med kirsebærstøv.
Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld den meget varme fløde henover chokoladen og rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst.
Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas til chokoladefløden og rør det sammen. Stavblend evt. cremen.
Hæld massen over i en ren skål, dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen, og sæt det på køl i mindst 3 timer til chokoladefløden er tyknet og helt køleskabskold (maks 5 grader).
Pisk chokoladecremen luftig med en elpisker og hæld cremen på sprøjtepose med en lille, rund, glat tylle.
75 g kage hvedemel fra Valsemøllen
30 g flormelis
40 g smør, blødt
Et nip salt
1 tsk. vaniljesukker
1 æggeblomme
Smuldr hvedemel, flormelis, blødt smør, vaniljesukker og salt, til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommen. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 30 min.
Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter dejen i 2-3 mm tykkelse på et bord, let drysset med mel.
Udstik 16 små bunde (6 cm i diameter – gerne med en bølget kant). 8 af bundene skal også have udstukket et hul i midten.
Bag bundene ved 190 grader varmluft i 10-12 min. Lad dem køle af.
Lidt kirsebærstøv
Lidt guldstøv
Drys kirsebærstøv udover de 8 bunde med hul i midten.
Placer de øvrige 8 bunde på et fad og afsæt kirsebærcremetoppe på bundene.
Afslut med en bund med hul i midten.
Pynt til sidst med guldstøv.
Opskriften er udarbejdet af Ditte Julie i samarbejde med Valsemøllen.