- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Desserter og kager
- opskrift på julesmåkager med ingefær og pistaciekaramel

Julesmåkager med ingefær og pistaciekaramel fra Ditte Julie
Elsker du jul og spændende julesmåkager ligesom os? Så kan du gå i køkkenet med opskriften på disse velsmagende småkager med ingefær og pistaciekaramel fra Ditte Julie.
Skrevet af Imerco · 4 november 2020Se alt fra by Ditte Julie.
Opskriften giver ca. 20 stk.
Ingredienser:
1 tsk. stødt ingefær
200 g Valsemøllen kage hvedemel
75 g flormelis
100 g blødt smør
2 æggeblommer
Pistaciekaramel:
65 g pistacienødder
35 g lyst rørsukker
1 tsk. honning
20 ml piskefløde
20 g smør
Sådan gør du:
Sigt ingefær, Kage Hvedemel og flormelis ned i en stor skål og ælt smørret ind i melet.
Tilsæt æggeblommer og ælt dejen til den samler sig.
Kom småkagedejen i en pose og læg den på køl i 30-60 minutter.
Kom lyst rørsukker, honning, fløde og smør i en gryde. Kog det ind til det har en temperatur på 120 grader.
Pistaciekaramel: Hak pistacienødderne mellemfint og vende dem i karamelmassen. Lad det stå på bordet og køle en smule.
Udrul dejen i lidt mel på køkkenbordet, og udstik småkager med en rund udstikker (6 cm i diameter – gerne med en lille bølgekant). Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir og læg en lille kugle af pistaciekaramel i midten af småkagen. Bag dem ved 200°C (185°C varmluft) i 8-12 minutter.
Lad dem køle af på en rist.
Opskriften er udarbejdet af Ditte Julie i samarbejde med Valsemøllen.
Se alt bageudstyr.