Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til boligen? Shop Amok her
Søg varer og brands
Desserter og kager

Julesmåkager med ingefær og pistaciekaramel fra Ditte Julie

Elsker du jul og spændende julesmåkager ligesom os? Så kan du gå i køkkenet med opskriften på disse velsmagende småkager med ingefær og pistaciekaramel fra Ditte Julie.

Skrevet af Imerco · 4 november 2020

importedContent

Se alt fra by Ditte Julie

Opskriften giver ca. 20 stk.

Ingredienser:

1 tsk. stødt ingefær
200 g Valsemøllen kage hvedemel 
75 g flormelis
100 g blødt smør
2 æggeblommer

Pistaciekaramel:

65 g pistacienødder
35 g lyst rørsukker
1 tsk. honning
20 ml piskefløde
20 g smør

Julesmåkager med pistacie

Sådan gør du:

Sigt ingefær, Kage Hvedemel og flormelis ned i en stor skål og ælt smørret ind i melet.
Tilsæt æggeblommer og ælt dejen til den samler sig.
Kom småkagedejen i en pose og læg den på køl i 30-60 minutter.
Kom lyst rørsukker, honning, fløde og smør i en gryde. Kog det ind til det har en temperatur på 120 grader.
Pistaciekaramel: Hak pistacienødderne mellemfint og vende dem i karamelmassen. Lad det stå på bordet og køle en smule.
Udrul dejen i lidt mel på køkkenbordet, og udstik småkager med en rund udstikker (6 cm i diameter – gerne med en lille bølgekant). Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir og læg en lille kugle af pistaciekaramel i midten af småkagen. Bag dem ved 200°C (185°C varmluft) i 8-12 minutter.
Lad dem køle af på en rist.

Opskriften er udarbejdet af Ditte Julie i samarbejde med Valsemøllen.

Se alle bageartikler