Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til boligen? Shop Amok her
Søg varer og brands
Desserter og kager

Lækker juleroulade med smag af abrikos og chokoladecreme

Denne juleroulade med lækre abrikoser og chokoladecreme er en perfekt måde at starte julen på - og så ser den imponerende ud, hvis du skal have gæster eller skal forkæle familien ekstra meget. Følg Ditte Julies opskrift på juleroulade her.

Skrevet af Imerco · 22 oktober 2020

importedContent

Se alt bageudstyr fra by Ditte Julie

Ingredienser (roulade til 8 personer):

Bund:

1 vaniljestang
100 g æggeblommer
100 g lyst rørsukker
160 g æggehvider
20 g lyst rørsukker
60 g Valsemøllen Kage Hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt ingefær

Abrikoskompot:

2 blade husblas
200 g tørrede abrikoser
1 vaniljestang
50 g lyst rørsukker
Saft fra 2 citroner
1,5 dl vand

Chokoladecreme:

100 g mælkechokolade ca. 40 %
2,5 dl piskefløde

I øvrigt:

50 g mælkechokolade
Orange chokoladespåner
Lidt guldstøv
Lidt bladguld

Sådan laver du julerouladen:

Bund:

Flæg vaniljestangen og skarp nænsomt vaniljekorne ud.
Pisk æggeblommer og 100 g lyst rørsukker sammen med vaniljekorn til en tyk og luftig æggesnaps.
Æggehviderne piskes let, og de 20 g sukker tilsættes og piskes stive.
Vend mel, bagepulver og ingefær i æggesnapsen og bagefter vendes æggehviderne forsigtig i.
Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ved 210°C(190°C varmluft) i ca. 10-15 min.
Når den kommer ud af ovnen, vendes den ud på et nyt stykke bagepapir og rulles med det samme i et rent viskestykke.
Derefter skal den på køl. På den måde holder den form som en roulade og ikke revner.

Abrikoskompot:

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
Hak abrikoserne groft, og kog dem møre med de øvrige ingredienser i ca. 15 min.
Blend hele herligheden, og opløs den udblødte husblas direkte i den varme abrikoskompot.
Stil kompotten på køl i en halv time, til den er afkølet og mere fast i det.

Chokoladecreme:

Hak chokoladen groft og kom den op i en skål.
Varm fløden op til lige under kogepunktet, og hæld den herefter over chokoladen.
Rør chokoladen ud i fløden i små cirkulærebevægelser.
Dæk overfladen med husholdningsfilm, og stil cremen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.
Pisk den helt kolde chokoladecreme luftig.

Samling af rouladen:

Smør et tyndt lag abrikosmarmelade udover rouladebunden (hold 2 cm afstand fra den ene kant).
Smør herefter et tyndt lag chokoladecreme og igen hold afstand fra den ene kant.
Rul rouladen stramt sammen uden du skubber fyldet ud af rouladen.
Læg den på køl i mindst 2 timer eller gerne natten over.

Pynt rouladen:

Smelt chokoladen og kom chokoladen op i et kornet.
Dekorer rouladen med nogle fine chokoladestreger og de øvrige pynteting.


Opskriften er udarbejdet af Ditte Julie i samarbejde med Valsemøllen.

Se alle kogebøger af Ditte Julie