Vær opmærksom på falske hjemmesider, konkurrencer og profiler der udgiver sig for at være fra Imerco
TILBUD og andre gode priser på godt køkkengrej, se det store udvalg.
Vær opmærksom på falske hjemmesider, konkurrencer og profiler der udgiver sig for at være fra Imerco
TILBUD og andre gode priser på godt køkkengrej, se det store udvalg.
Sæt gang i juleforberedelserne og lav dejen til brunkagerne allerede i starten af december. Dejen kan nemlig gemmes i fryseren, så den er lige til at tage ud, når du har lyst til nybagte brunkager. Her får du opskriften på de lækre brunkager med mandler.
Skrevet af Imerco / nemlig.com · 19 oktober 2022Selvfølgelig kan de købes, men bag dem hellere selv og imponer dine gæster i hele december.
Samlet tid: 30 min. Arbejdstid: 15-30 min.
30 g mandler
250 g mel
125 g sukker
60 g mørk sirup
1 spsk. stødt kanel
1 tsk. stødt nelliker eller ingefær
1 tsk. potaske udrørt i 1 spsk. vand (anvend som alternativ natron)
125 g smør
Smut mandlerne ved at overhælde dem med kogende vand ad to omgange – så er det lettere at få skallen af.
Smelt smørret og rør det sammen med sukker og sirup til sukkeret er helt opløst.
Sigt mel og krydderier i og bland det hele sammen med de hakkede mandler til en ensartet masse.
Rul lange pølser af dejen på ca. 4 cm i diameter og pak dem ind i bagepapir.
Læg dem på køl til de er helt kolde.
Skær 2 mm tynde skiver af dejpølsen, når den er helt kold og læg skiverne på en bageplade.
Brunkagerne bages i varm ovn ved 200 grader i ca. 6-7 minutter. Hold øje med småkagerne – de bør ikke tage yderligere farve end dejens farve.
Server de friskbagte brunkager i en smuk skål eller tallerken - det gør dem ekstra indbydende!
Opskriften er udviklet og produceret af nemlig.com. Se alle varer, du skal bruge og læg dem nemt i kurven her.
Dejpølserne kan opbevares i fryseren og tages ud, når du har lyst til nybagte brunkager.