Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Medlemstilbud: Shop og spar 20-40% på ALT* stel, glas og bestik. Se tilbuddene her
Søg varer og brands
Desserter og kager

Bag julens lækre brunkager med mandler

Sæt gang i juleforberedelserne og lav dejen til brunkagerne allerede i starten af december. Dejen kan nemlig gemmes i fryseren, så den er lige til at tage ud, når du har lyst til nybagte brunkager. Her får du opskriften på de lækre brunkager med mandler.

Skrevet af Skrevet af nemlig.com. Foto: nemlig.com. · 30 november 2020

importedContent

Samlet tid: 30 min. Arbejdstid: 15-30 min.

Ingredienser (4 personer):

Brunkager med mandler

30 g mandler
250 g mel
125 g sukker
60 g mørk sirup
1 spsk. stødt kanel
1 tsk. stødt nelliker eller ingefær
1 tsk. potaske udrørt i 1 spsk. vand (anvend som alternativ natron)
125 g smør

Fremgangsmåde:

Smut mandlerne ved at overhælde dem med kogende vand ad to omgange – så er det lettere at få skallen af
Smelt smørret og rør det sammen med sukker og sirup til sukkeret er helt opløst
Sigt mel og krydderier i og bland det hele sammen med de hakkede mandler til en ensartet masse
Rul lange pølser af dejen på ca. 4 cm i diameter og pak dem ind i bagepapir
Køl dem af
Skær 2 mm tynde skiver af dejpølsen, når den er helt kold og læg skiverne på en bageplade
Brunkagerne bages i varm ovn ved 200 grader i ca. 6-7 minutter
Hold øje med småkagerne – de bør ikke tage yderligere farve

Server de friskbagte brunkager i en smuk skål eller tallerken - for eksempel fra Encore Festivo-serien som på billedet

Se hele Encore Festivo-serien her

TIP: Dejpølserne kan opbevares i fryseren og tages ud, når du har lyst til nybagte brunkager.

Opskriften er udviklet og produceret af nemlig.com. Se alle varer, du skal bruge og læg dem nemt i kurven her.