Vær opmærksom på falske konkurrencer, opslag og profiler, der udgiver sig for at være fra Imerco.
TILBUD og andre gode priser på godt køkkengrej, se det store udvalg.
Vær opmærksom på falske konkurrencer, opslag og profiler, der udgiver sig for at være fra Imerco.
TILBUD og andre gode priser på godt køkkengrej, se det store udvalg.
Pift den klassiske roulade op med abrikoskompot, chokoladecreme og bladguld - så kan du servere en rigtig lækkerbidsken. Her får du Ditte Julies opskrift på skønne abrikosspiraler.
Skrevet af Imerco · 22 oktober 2020100 g æggeblommer
100 g lyst rørsukker
1 tsk. vaniljepasta eller vaniljesukker
160 g æggehvider
20 g lyst rørsukker
60 g kage hvedemel, Valsemøllen
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt ingefær
Pisk æggeblommer og 100 g lyst rørsukker sammen med vanilje til en tyk og luftig æggesnaps. Æggehviderne piskes let, og de 20 g sukker tilsættes og piskes stive. Vend mel, bagepulver og ingefær i æggesnapsen og vend bagefter æggehviderne forsigtig i. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag bunden ved 210°C (190°C varmluft) i ca. 10-15 min. Lad den køle af.
2 blade husblas
200 g tørrede abrikoser
1 tsk. vaniljepasta eller vaniljesukker
50 g lyst rørsukker
2 citroner, saften heraf
1,5 dl vand
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Hak abrikoserne groft, og kog dem møre med de øvrige ingredienser i ca. 15 min. Blend hele herligheden, og opløs den udblødte husblas direkte i den varme abrikoskompot. Stil kompotten på køl i en halv time, til den er afkølet og mere fast i det.
Smør kompotten udover bunden, og rul rouladen fast sammen. Læg den på frost i 30 min, så den sætter sig.
100 g god mørk chokolade ca. 70%
1 dl piskefløde
Hak chokoladen groft og kom den op i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet, og hæld den herefter over chokoladen. Rør chokoladen ud i fløden i små cirkulære bevægelser. Dæk overfladen med husholdningsfilm, og stil cremen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over. Pisk den helt kolde chokoladecreme luftig. Kom cremen på sprøjteposen med en aflang tylle.
Spiseligt bladguld
Chokoladekugler
Skær 6-8 skiver ud af kagen og lav en fin topping af chokoladecreme. Pynt med bladguld og chokoladekugler.
Opskriften er udarbejdet af Ditte Julie i samarbejde med Valsemøllen.