NY TILBUDSAVIS! Friske priser og vilde tilbud.
Pift den klassiske roulade op med abrikoskompot, chokoladecreme og bladguld - så kan du servere en rigtig lækkerbidsken. Her får du Ditte Julies opskrift på skønne abrikosspiraler.
Skrevet af Imerco · 22 oktober 2020100 g æggeblommer
100 g lyst rørsukker
1 tsk. vaniljepasta eller vaniljesukker
160 g æggehvider
20 g lyst rørsukker
60 g kage hvedemel, Valsemøllen
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt ingefær
Pisk æggeblommer og 100 g lyst rørsukker sammen med vanilje til en tyk og luftig æggesnaps. Æggehviderne piskes let, og de 20 g sukker tilsættes og piskes stive. Vend mel, bagepulver og ingefær i æggesnapsen og vend bagefter æggehviderne forsigtig i. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag bunden ved 210°C (190°C varmluft) i ca. 10-15 min. Lad den køle af.
2 blade husblas
200 g tørrede abrikoser
1 tsk. vaniljepasta eller vaniljesukker
50 g lyst rørsukker
2 citroner, saften heraf
1,5 dl vand
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Hak abrikoserne groft, og kog dem møre med de øvrige ingredienser i ca. 15 min. Blend hele herligheden, og opløs den udblødte husblas direkte i den varme abrikoskompot. Stil kompotten på køl i en halv time, til den er afkølet og mere fast i det.
Smør kompotten udover bunden, og rul rouladen fast sammen. Læg den på frost i 30 min, så den sætter sig.
100 g god mørk chokolade ca. 70%
1 dl piskefløde
Hak chokoladen groft og kom den op i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet, og hæld den herefter over chokoladen. Rør chokoladen ud i fløden i små cirkulære bevægelser. Dæk overfladen med husholdningsfilm, og stil cremen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over. Pisk den helt kolde chokoladecreme luftig. Kom cremen på sprøjteposen med en aflang tylle.
Spiseligt bladguld
Chokoladekugler
Skær 6-8 skiver ud af kagen og lav en fin topping af chokoladecreme. Pynt med bladguld og chokoladekugler.
Opskriften er udarbejdet af Ditte Julie i samarbejde med Valsemøllen.