NY TILBUDSAVIS! Friske priser og vilde tilbud.
Servér en anderledes, men stadig julet flødebolle, når kalenderen melder julemåned - de her flødeboller, der er formet som nissehuer er nemlig både yderst lækre og fine!
Skrevet af Imerco · 30 november 2022Følg denne opskrift og få i alt 12 julede nissehue flødeboller, der både er finurlige, virkelig fine og hyggelige at servere for både børn og voksne!
300 g god hvid chokolade
Kakaosmør
Rød pulverfarve
Temperér chokolade. Tilsæt kakaosmør og farve og rør.
Fyld den tempererede chokolade i to flødebollesilikoneforme fra By Ditte Julie og bank/ryst overskydende chokolade ud igen.
Skrab overfladen og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke flødebollerne med til sidst.
250 g hvidt sukker
100 g glukosesirup
2 tsk vaniljepasta
75 g vand
2 spsk amarenakirsebærsirup (lagen)
140 g past. æggehvider
1 spsk hvidt sukker
Kog sukker, glukosesirup, vaniljepasta, vand og kirsebærsirup op i en lille gryde til præcis 117 grader.
Pisk let æggehvider sammen med 1 spsk sukker til de skummer i en anden skål.
Tilsæt den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt. Fortsæt med at piske til skummen er stuetemperatur. Det tager ca. 20 minutter.
Kom skummen op i en sprøjtepose. Fyld skallerne med skum. Fyld så der er ca. 1 cm til kanten.
100 g ren rå marcipan
1 tsk cake factor
12 amarenakirsebær
Ælt marcipan og cake factor godt sammen.
Udrul marcipanen i 2 mm tykkelse og udstik bunde i 3 cm diameter med en By Ditte Julie udstikker.
Placér et kirsebær i hver flødebolle og pres let ned i skummen. Placér en bund i hver skal og luk med overskydende chokolade.
Skrab formen så du undgår fødder på flødeboller.
Stil formen på frys til chokoladen har sat sig. Befri dem ud af formen.
50 g ren rå marcipan
100 g god hvid chokolade
50 g kokosmel
Tril 12 kugler af marcipan.
Temperér chokolade og tril kuglerne heri. Tril herefter i kokosmel inden chokoladen sætter sig.
Dyp bunden af hver flødebolle i chokolade. Skrab bunden og dyb herefter i kokosmel.
Sæt kuglerne på toppen af flødebollerne med en smule chokolade.
Opskriften er glutenfri og er udviklet af bageekspert Ditte Julie.