- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Desserter og kager
- klassisk kransekagetårn

Opskrift: Klassisk kransekagetårn
Intet mindre end et smukt og festligt kransekagetårn med en flot hvid glasur og chokolade kan gøre det på årets sidste aften. Skål det nye år ind i boblende champagne og denne nemme og lækre kransekage.
Skrevet af Imerco · 13 oktober 2022Noget af det bedste ved dette klassiske kransekagetårn er selvfølgelig, at det er hjemmelavet og nemt at lave, men det næstbedste er, at det kan fryses ned. Så lav gerne kransekagen dagen i forvejen eller nogle dage før nytår. Den har nemlig godt af at ’sætte sig’ – og så har du bedre tid til pyntning og alle festlighederne på selve dagen.
Det skal du bruge
Kransekage (6-8 personer)
500 g marcipan
180 g flormelis
30 g æggehvide
Bagning
50 g smør (til kransekageformen)
Rasp
Pynt
80 g pasteuriseret æggehvide
330 g flormelis
Mørk chokolade

Sådan gør du
Kransekage
Ælt marcipan, flormelis og æg sammen. Du skal ikke ælte det længe, men blot sørge for, at det er en sammenhængende dej. Sæt det på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 175 °C (over-og undervarme).
Smelt smør i en gryde.
Kom en smule flormelis på køkkenbordet. Del kransekagedejen i 6 kugler og tril dem til aflange pølser, hvor tykkelsen passer med kransekageformen.
Sørg for at din kransekagedej ikke er for tør, så har den nemmere ved at sprække. Er den for tør, kan du pensle overfladen med en lille smule vand inden bagning.
Bagning
Smør kransekageformene med smeltet smør og drys med rasp. Vend formene på hovedet, så det overskydende rasp ryger af.
Tag nu enden af kransekage-pølsen og placér i kransekageformen. Drej formen, så du får dejen helt fordelt.
Skær et skråt snit med en skarp kniv og sæt enderne sammen.
Fortsæt med de andre ringe i formen og de øvrige forme.
Bag kransekagen i den varme ovn i cirka 15-20 minutter. Hold øje med dem, da der er forskel på ovne.
Lad dem køle helt af, inden du fjerner dem. De kan oftest bare løftes af, men ellers kan du med en paletkniv forsigtigt få dem af.
Bag din kransekage i en kransekageform, så den nemmere holder faconen.
Pynt
Begynd først med pynten når kransekagerne er helt afkølede.
Pisk glasuren med en håndmixer og smelt chokoladen.
Kom glasuren i en sprøjtepose og klip et lille hul i bunden.
Pynt kransekagerne.
Når glasuren er tør, så dyp bundene i smeltet chokolade.
Saml kransekagerne til et fint kransekagetårn. Velbekomme!
Saml først kransekagen en times tid, inden den skal spises.
Opskriften er udviklet af Stinna Guldmann Marker.
Kan den fryses?
Kransekagen kan sagtens bages noget tid før den skal spises. Nogen synes endda, at det giver en mere saftig kransekage, når den har været frosset først. Undgå dog at fryse den med chokolade og glasur på.