Topfoto 32

Julevafler med kanelsirup, appelsinflødeskum og chokolade

Julevafler med varme krydderier, kanelsirup, appelsinflødeskum og mørk chokolade. Kan du mærke, at julestemningen allerede indfinder sig? Det bliver næsten ikke mere julet, og så er de tilmed nemme at lave.

Skrevet af Imerco · 8 december 2021

Gyldne, sprøde vafler er en sikker vinder, og når de tilsættes julens krydderier og toppes med den lækreste kanelsirup og appelsinflødeskum, så er de ganske enkelt uimodståelige! Denne julede version af de klassiske vafler egner sig særligt til adventshygge eller som en sød julesnack i december måned.

Se alle vaffeljern.

Det skal du bruge

Julevafler (ca. 8 stk.)

  • 100 g smør (alm. saltet)
  • 2 stk. æg
  • 2 dl sødmælk
  • 2 dl vand
  • 225 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 drys salt
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 60 g sukker

Kanelsirup

  • 125 g sukker
  • 1 dl vand
  • 1 tsk. kanel

Appelsinflødeskum

  • 0,25 l fløde
  • 1 spsk. flormelis
  • ½ appelsin

Chokolade

  • 100 g mørk chokolade (70%), grofthakket

Sådan gør du

Få gang i dit vaffeljern med julevafler med kanelsirup, appelsinflødeskum og chokolade

Julevafler

  • Start med at smelte smør og lad det køle helt af.
  • Kom alle ingredienserne i en skål og pisk det sammen med en håndmixer.
  • Lad dejen hvile i 10 minutter.
  • Varm dit vaffeljern op og kom smør på pladerne.
  • Bag vaflerne, til de er gyldne.

Brug en dejdispenser, så dejen fordelen jævnt og ens i vaffeljernet – så er du sikret perfekte vafler.

Se alle målbægere.

Kanelsirup

  • Kom vand og sukker i en gryde og lad det koge op ved middelvarme.
  • Når sukkeret er opløst, tilsættes kanel.
  • Lad det simre 6-8 minutter, til det har konsistens som sirup. Du kan teste konsistensen ved at tage lidt sirup på en teske og lade det køle af.
  • Hæld siruppen på glas og lad det køle af.

Lækker opskrift på julevafler med kanelsirup, appelsinflødeskum og chokolade

Appelsinflødeskum

  • Hæld fløde i en skål og tilsæt flormelis. Pisk det til flødeskum.
  • Riv appelsinskal fint og vend det i flødeskummet.
  • Servér vaflerne med kanelsirup, appelsinflødeskum og top med grofthakket mørk chokolade. Velbekomme!

Opskriften er udviklet af Stinna Guldmann Marker