Marengs på pind

Juletræer i marengs på pind

De her effektfulde juletræer er lavet af marengs og er både julehyggelige og festlige! Vil du prøve de nemme juletræer a la slikkepinde? Så find opskriften her.

Skrevet af Imerco · 21 oktober 2025

De søde juletræer er her sat på sugerør, men kan også laves uden. Og så er de virkelig fine som en sød værts- eller værtindegave, nuttede på julekagebordet eller bare lækre at hapse for alle søde slikmunde.

Se alle piskeris.

Ingredienser til julemarengs

90 g æggehvider (ca. 3 stk.)
180 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
Grøn pastafarve
12 stribede papsugerør, klippet midt over
Sukkerpynt og krymmel

Sådan gør du

Pisk hviderne på røremaskine med piskeris, til de danner bløde toppe. Tilsæt så bagesukker lidt ad gangen under fortsat piskning. Pisk ved høj hastighed i 5-6 minutter, til marengsen er skinnende og uden sukkerknas, hvis du gnider den mellem fingrene.

Vend vaniljesukker og pastafarve i marengsen – begynd med ½ tsk. farve, og stop, når marengsen er flot juletræsgrøn.

Fyld marengsen i en sprøjtepose med en lille stjernetylle (Ø 9 mm). Beklæd to bageplader med bagepapir.

Sprøjt først en lille stribe marengs ud på bagepapiret, og tryk et halveret papsugerør ned i den. Dæk derefter med marengs sprøjtet i juletræsfacon: Sprøjt fra den brede ende og fortsæt i zigzag opad, til træerne er ca. 6-8 cm høje. Pynt juletræerne med sukkerkugler eller krymmel.

Bag dem ved 100 grader varmluft i ca. 1½ time, til de er helt tørre og nemt slipper bagepapiret. Opbevar dem i en lufttæt beholder, så de holder sig sprøde.

Læs også: Små cheesecake-juletræer.

Tip

Fæstn bagepapiret til bagepladen med små dutter marengs i hjørnerne, så sikrer du, at det ikke blæser på i marengstræerne under varmluftbagningen.

marengs juletræer