Klik & hent i butik

Byt i 1 år

Prismatch

Spar 20% på populære brands, når du køber for min. 200 kr.* Brug koden: Julehygge
Desserter og kager

Opskrift: Halloween-tærter med valnødder

Ditte Julies opskrift på lækre tærter med valnødder, græskar og chokolade sætter gang i enhver god kagestund. Få opskriften her og lad (u)hyggen sprede sig på appetitvækkende vis!

Skrevet af Imerco · 5 oktober 2022

De små mini-tærter er oplagte at servere til eftermiddagskaffen, i weekenden eller bare fordi du synes, familien fortjener noget sødt og lækkert.

Se alt fra by Ditte Julie.

Cremet flødemousse

  • 2 blade husblas
  • 100 g kondenseret mælk
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 3 dl piskefløde

Sådan gør du

  • Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Lun kondenseret mælk og vanilje op ved lav varme – det er vigtigt, at det ikke begynder at koge.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas heri. Lad det svale.
  • Pisk fløde til en let skum. Når mælkeblandingen er
    lillefingervarm vendes den i flødeskummen lidt efter lidt.
  • Hæld moussen i små toppingforme fra By Ditte Julie (8 cm i diameter) og sæt dem på frys i minimum 2-3 timer eller til de skal bruges.

Mørdej

  • 150 g kage hvedemel
  • 60 g flormelis
  • 1 tsk cake factor
  • 75 g smør, blødt
  • 2 æggeblommer

Sådan gør du

  • Kom flormelis, mel og cake factor op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne.
  • Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen.
  • Læg dejen i en pose på køl i minimum 30 minutter.

Tip

Frangipane er en sød, cremet nøddemasse, der især bruges i konditorbagværk, og som gør det meste bagværk himmelsk lækkert!

Græskar/valnødde-frangipan

  • 100 g smør, blødt
  • 100 g lyst rørsukker
  • 20 g brun farin
  • 100 g græskarpuré
  • 1 æg, str. M/L
  • 100 g valnødder

Sådan gør du

  • Ælt smør, sukker og puré godt sammen. Tilsæt æg og rør godt. Hak nødder og vend i.
  • Rul mørdejen ud i 2 mm tykkelse. Kom dejen op i 6 små tærteringe fra By Ditte Julie (9 cm i diameter) og fjern overskydende dej.
  • Fyld frangipan i tærterne.
  • Bag tærterne ved 190 grader varmluft i 15-20 minutter.
  • Befri tærterne fra deres form og lad dem køle.

I øvrigt

  • 100 g mørk chokolade
  • Guldstøv

Sådan pyntes kagerne

  • Befri mousserne fra deres form og placér en mousse på hver tærte.
  • Temperér chokolade og kom i et kornet. Pynt med chokolade, som du har lyst - lad dig inspirere af billedet.
  • Lav chokoladespåner ved at hælde den overskydende chokolade ud på en marmorplade eller lignende.
  • Smør chokoladen ud i et tyndt lag. Lad den sætte sig næsten helt på pladen, dog skal chokoladen stadig være en smule blød i overfladen.
  • Brug en chokoladespartel til at skubbe chokoladen frem. Pynt med spåner og guld.

LÆS OGSÅ Bag Spøgelsesflødeboller med Ditte Julie. 

Tip

Lad dig inspirere af billederne i artiklen her, når du skal pynte kagerne. Der må være være variation, så Halloween-temaet virkelig træder frem.