SHOP AMOK: KØB 2 - SPAR 25% på populære brands* som ImercoPlus medlem.
Lav selv den lækreste vaniljecreme af flødeskum, der smager skønt på friske bær eller frugt. Med den her opskrift, får du Timm Vladimirs vej til den fancy flødeskum, der smager sødt og syndigt og fremtrylles på få minutter.
Skrevet af Imerco · 29 september 2025Det hedder egentlig chantillycreme, men Timm kalder det fancy flødeskum – her kan alle nemlig være med. Den lækre fancy flødeskum består af fløde med lidt sukker og vanilje i. På den måde får man en skøn flødeskum med lidt mere sukkersødt bid i.
Se alt fra Timm Vladimir Kitchen.
1/2 liter fløde
1 spsk. flormelis
Vaniljekorn fra 1 vaniljestang
Start med at piske fløden ved lav hastighed med piskeris eller i røremaskine. Pisk den bare stille og rolig, og pas på ikke at piske den for hård.
Skrab vaniljekornene ud med lidt flormelis. Hold øje med flødeskummen, hvis du pisker i røremaskinen samtidig.
Tilføj vaniljen, og pisk, indtil cremen har en lækker, flydende konsistens, der minder om cremefraiche.
Brug cremen ovenpå helt friske bær efter eget valg. Top med lidt citronmelisse eller mynte, og nyd retten!
Læs også: Sådan laver du den skønneste bærkompot.
Hvis du vil se mere til Timms madunivers, så se alle videoer med hans opskrifter og tips og tricks her: