Fødselsdag med vilde priser! Find dine nye favoritter.
Lav en enkel og lækker bærkompot med friske eller frosne bær. Perfekt til yoghurt, grød, kager eller som sødt tilbehør til ost.
Skrevet af Imerco · 21 august 2025Den kan bruges til alt fra morgenmad og desserter til pandekager og ostebordet. Med få ingredienser får du en sød, frisk og let syrlig bærkompot, der er nem at trylle frem i køkkenet.
300 g blandede bær
2-3 spsk. sukker
Ca. 1 dl vand
2-3 vaniljestænger
4-5 kanelstænger
Flæk vaniljestængerne på langs, og skær dem i halve.
Hæld de blandede bær i gryden, og tilføj sukker og lidt vand. Kog vaniljestænger og kanelstængerne med i gryden.
Lad simre ved lav varme under låg, så bærrene koges let. Rør jævnligt rundt undervejs.
Kom på glas, og servér.
Læs også: Lækker, hjemmelavet müsli.
Kompot er mere løs og rustik med hele bær og indeholder ofte mindre sukker end marmelade. Begge dele holder sig dog bedst, når de opbevares på skoldede glas i køleskabet.