Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Medlemstilbud: Shop og spar 20-40% på ALT* stel, glas og bestik. Se tilbuddene her
Søg varer og brands
Brød

Bag rosmarinbrød i støbejernsgryde

Det er jo nærmest et lille kunstværk i sig selv, det fine brød med et juletræ i rosmarin. Skal du gøre kunsten efter? Så får du opskriften på rosmarinbrød i støbejernsgryde her.

Skrevet af Imerco · 29 november 2020

importedContent

Du skal bruge:

4 dl vand
25 g gær
1 dl olivenolie
250 durummel
300 g hvedemel
1 tsk. salt

Topping:

250 g. små tomater på stilk
1 stor kvist rosmarin
Basilikum blade
Sorte sesamfrø
Flagesalt

Sådan gør du:

- Bland vand og salt i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt derefter 0,5 dl olivenolie. Hæld nu durummelet i lidt ad gangen, og rør godt rundt. Herefter tilsættes hvedemelet. Rør rundt, indtil din dej er ensartet og smidig. Lad din dej hæve i ca. en time.
- Smør din støbejernsgryde med 0,25 dl olivenolie og fordel herefter din dej i gryden. Lad den nu hæve i yderligere 30 min. Efter hævningen stikker du dybe huller ned i brødet med fingrene, og drypper med 0,25 dl olivenolie. Læg din rosmarin kvist som et juletræ og lav en stjerne ud af basilikum blade. Mas dine små tomater ned i dejen rundt om juletræet og drys med flagesalt og sesamfrø. 
- Læg låg på gryden og bag brødet i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 25-30 minutter. Tjek brødet ved at banke på det. Når det lyder hult, er det klar til at blive taget ud af ovnen. 

Se alle støbejernsgryder her