Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til køkkenet? Gå på opdagelse her
Søg varer og brands
Køkkentips

Begynderguide: Det skal du vide, inden du vælger røremaskine

Hvordan vælger man den rette røremaskine? Skal du ud og investere i en røremaskine, er der en række ting, du skal overveje, før du kaster penge efter en ny stor maskine. Læs her og bliv klar til at vælge en røremaskine, der passer til dig og dine behov.

Skrevet af Imerco · 3 september 2020

importedContent

Pasta, is, bolledej eller kødfars - der er næsten ingen grænser for, hvad en røremaskine kan hjælpe dig med at trylle frem i køkkenet. Men hvor stor en skål, skal du egentlig bruge? Er det vigtigt, at maskinen har mange watt? Og bliver du træt af en maskine i en forkert farve eller med et højt lydniveau?

Vi giver dig tips til at vælge den rette røremaskine.

Se alle røremaskiner

Hvor mange skal du lave mad til?

Når du vælger røremaskine, skal du først og fremmest overveje, hvor mange du har behov for at lave mad til. For det afgør hvor stor en skål, røremaskinen skal have.

Bager du boller til familiens morgenmad hele ugen igennem og lidt til fryseren også, så kræver det en stor skål. Fordelen ved en stor skål – for eksempel på 6,7 liter – er, at den giver dejen plads til at hæve.

Investerer du i flere skåle med forskellige størrelser, kan du skifte til en mindre skål, når der skal piskes marengs eller det blot er kagefyld, der skal røres sammen.

Hvor mange watt skal din røremaskine have?

Det er ikke nødvendigvis afgørende for din madlavning i hverdagen, hvor mange watt din røremaskine har.

Maskiner med 300 watt kan være lige så gode som en sværvægter på 1700 watt. De fleste modeller kan nemlig sagtens røre en bolledej sammen eller piske æggehvide til marengs.

Men rører du tit meget store portioner tung rugbrødsdej eller kødfars sammen, kan en maskine med et højt antal watt være en fordel.

Tung eller let model?

En maskine med mange watt har typisk en stor motor. Og selv om røremaskinen så kan ælte og omrøre en stor portion dej, vil maskinen også være tilsvarende stor og tung. De tungeste røremaskiner vejer op omkring 10 kilo, mens de mindre modeller er mere handy og lettere at flytte rundt på i køkkenet.

Lad røremaskinen pynte på køkkenbordet

De fleste røremaskiner har en vis størrelse og kan være besværlige at løfte. Vælger du en model i din yndlingsfarve eller et flot design, kan du sagtens lade den stå fremme på køkkenbordet. Så slipper du for at flytte unødigt rundt på maskinen og at skulle løfte den ind og ud af køkkenskabe.

Larm i køkkenet

Der er ingen vej udenom - en køkkenmaskine laver larm. Der findes særligt støjsvage modeller, du kan vælge, hvis du vil tage hensyn til sovende babyer eller husdyr med sarte ører. Men du skal ikke blive afskrækket af maskinens lydniveau.

Faktisk vil en røremaskine, der bliver hyppigt brugt, have en velsmurt og velfungerende motor, og sådan én er ikke lydløs.

Giv din maskine det rette udstyr

Med en røremaskine i køkkenet behøver du faktisk ikke andre maskiner. De fleste røremaskiner kan som standard ælte og røre, og typisk medfølger der en dejkrog og en k-spade til omrøring.

Derudover findes der en masse forskelligt tilbehør, som du kan sætte på din røremaskine og få nye funktioner frem. Omdan for eksempel maskinen til kødhakker, melkværn, pastamaskine eller ismaskine og få mange nye muligheder i køkkenet.

Se alle røremaskiner