Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til boligen? Shop Amok her
Søg varer og brands
Rengøring og vedligehold

Sløve knive: Sådan holder du dine køkkenknive skarpe

Du kender det! Du har sløve knive liggende i skuffen, som engang var lækre og skarpe. Følg vores nemme guide og hold dine knive knivskarpe.

Skrevet af Imerco · 1 oktober 2016

importedContent

Se alle køkkenknive

Der er intet som følelsen af at skære et helt rent snit ned igennem en saftig tomat. Problemet er sløve knive. Men hvis du vedligeholder dine køkkenknive, kan du sagtens få den oplevelse hver gang. Som så meget andet, skal knivene bare vedligeholdes, hvis du vil udnytte dem optimalt. Men så kan de til gengæld også leve lige så længe som dig. Hvis du passer på dine knive, slipper du også for de misfarvninger, som slitagen på knivene faktisk kan medføre. Så læs godt med her!

Det kan du gøre for at undgå sløve knive

  • Hav dine knive hængende på en knivmagnet, stående i en knivblok eller læg dem enkeltvis i en skuffe.
  • Når du har brugt dine knive, så giv dem en hurtig omgang med strygestålet hver anden eller tredje gang, du bruger dem – det er altid nemmest af forebygge.
  • Forskellige typer af knive og stål kræver forskellige slibemetoder, så sæt dig grundigt ind i, hvordan de skal slibes – det står ofte i en vejledning, der følger med, når du køber dine knive.
  • Undgå at lade dine knive ligge våde eller beskidte i længere tid. Det kan give korrosion, hvilket betyder, at metallerne nedbrydes af luft eller vand, og påvirker farven.
  • Hvis du ikke skal bruge dine knive i et stykke tid, så pak dem ind i avispapir eller et tørt viskestykke og opbevar dem et tørt sted.
  • Brug som hovedregel dine knive til det formål, de er skabt til. Brødkniv til brød, forskærerkniv til kød osv.
  • Brug aldrig dine knive til at skære i skaldyr, frosne- eller meget hårde fødevarer. Brug i det hele taget aldrig voldsomme kræfter, når du skærer med dine knive. Det har knivbladet ikke godt af.

Se alt knivopbevaring

Læs også: Flyverust: Sådan får du bugt med grimme pletter på dit bestik

Global kniv

Har dine knive fået blålige misfarvninger, er det fordi, de er blevet angrebet af skidt i den yderste hinde. Prøv et af disse tips for at fjerne misfarvningen:

  • Skær et æble over med kniven – det kan rense bladet.
  • Påfør wienerkalk eller stålrens på bladet med en blød svamp. 

Vask dine yndlingskøkkenknive i hånden i stedet for opvaskemaskinen – det skåner dem.

Læs også: 5 køkkenknive der gør din madlavning til en leg

Se alle køkkenknive